Xiaomi Mi A3 ve Redmi Note 8 Pro Android 10 Güncellemesini Alıyor

Xiaomi Mi A3 ve Redmi Note 8 Pro Android 10 Güncellemesini Alıyor

Uzun bir süredir beklenen Android 10 güncellemesi nihayet Xiaomi Mi A3 ve Redmi Note 8 Pro için geldi. Xiaomi Mi A3 Android One telefonu ve MIUI tabanlı Redmi Note 8 Pro, Android 10 güncellemesini belirli ülke sınırları çerçevesinde almaya başladı. Şuan için tüm ülkelere açılmış bir güncelleme değil.

Xiaomi Mi A3 için Android 10 güncellemesinin aylar önceden gelmesi beklenen bir durumdu, ancak Çin’de ortaya çıkan Koronavirüs sebebi ile bu güncelleme gelmemişti. Tüm bu durumlar göz önünde bulundurulsa da, artık tüm ülkeler için olmasa da Android 10 güncellemesi Xiaomi Mi A3 için gelmiş durumda. Ayrıca OTA’nın akıllı telefonlara gelmesini beklemek istemezseniz de başka bir şansınız var. Buna göre XDA geliştiricileri çerçevesinde bir indirme bağlantısı bile oluşturulmuş durumda.

Xiaomi Mi A3 ve Redmi Note 8 Pro İçin Android 10 Güncellemesi

1.3 GB boyutunda gelen Android 10 güncellemesi, V11.0.7.0.QFQMIXM ismi ile Xiaomi Mi A3 akıllı telefonuna geliyor. Gelen bu Android 10 güncellemesi ile de bazı avantajların ilk aşamada ortaya çıktığı da söyleniyor. Buna göre sistemde meydana gelen gecikmenin neredeyse ortadan kalktığı ve sistem kararlılığının da azaldığı belirtilen değerler arasında.

Jest tabanlı olarak bilinen navigasyon uygulaması, akıllı cevap, sistem genelinde yer alan karanlık mod, dijital bir refahın sağlanması adına aile bağlantısı, Android 10 ile gelen güncellemenin akıllı telefona kattığı faydalar arasında yer almaktadır. Xiaomi Mi A3 için tüm dünya genelinde sunulan bir güncelleme gelmiş olsa da, Redmi Note 8 Pro için durum bu şekilde işlemiyor.

Redmi Note 8 Pro için gelen Android 10 güncellemesi şuan için Pakistan ve Rusya’da kullanıma açılmış durumda. Diğer ülkelere gelmesi için de çok bir zaman geçmesi beklenmiyor. Kısa zaman içerisinde de Redmi Note 8 Pro için Android 10 güncellemesinin gelmesine kesin gözüyle bakılmaktadır. 1.9 GB boyutunda olan güncelleme, Şubat 2020’nin güvenlik yamasını içerisinde barındırarak gelmektedir. OTA için Android 10’a yönelik bir güncelleme bildirimi almadıysanız, bu durumda telefonunuzun güncelleme ayarlarını kontrol ederek, güncellemenin gelip gelmediğini öğrenebilirsiniz.