Xiaomi Mi A2 Lite Android 10 Güncellemesinden Kötü Haber Geldi

Xiaomi Mi A2 Lite Android 10 Güncellemesinden Kötü Haber Geldi

Xiaomi’nin geçtiğimiz günlerde verdiği güzel haberler arasında yer alan Xiaomi Mi A2 Lite Android 10 güncellemesi, bazı problemler ile karşı karşıya kaldı. Kullanıcılar tarafından deneyimlendikten sonra ortaya çıkan problemler ile Android 10 güncellemesinin hatalı olduğu varsayılmış oldu.

Birkaç ay önce müjdelenen ve geçtiğimiz günlerde Android 10 güncellemesi alan Xiaomi Mi A2 Lite, büyük bir sorun ile karşı karşıya kaldı. Güncelleme sonrasında kimsenin tahmin etmediği bir sorun, kullanıcı deneyimi ile ortaya çıktı ve büyük bir problem yaşanmış oldu. Buna göre Xiaomi Mi A2 Lite akıllı telefonunda ortaya çıkan sorun, kullanıcıların geri bildirimleri ile belirlendi. Genel anlamda bakıldığında ise bu sorun, güncelleme sonrasında LCD ekranda kalıcı hasar bırakması ile ilgili.

Yazılımsal açıdan bakıldığında Android 10 güncellemesinin bu tarz bir problemi ortaya koyması olağan dışı olarak görülüyor. Ancak henüz bu problemin neden yaşandığına dair net bir bilgiye ulaşılabilmiş de değil. Üstelik LCD ekranda kalıcı hasar bırakması sorunu birden fazla kullanıcının karşı karşıya kaldığı bir sorun. Xiaomi şirketinden gelen genel uyarılar ise güncelleme konusunda acele edilmemesi üzerine. Çünkü şirket yeni bir güncellemeyi Xiaomi Mi A2 Lite akıllı telefonlara gönderecek. Şuan bunun üzerinde çalışmalar gerçekleştirilmeye devam ediliyor.

Xiaomi Mi A2 Lite Akıllı Telefonunun Önemi

Kısa bir süre önce Android 10 güncellemesi alıp, bu problem ile karşılaşan cihaz, aslında orta sınıfa hitap eden önemli bir cihaz konumunda. 4 GB, 6 GB RAM ile 64 GB, 128 GB depolama alanları perspektifinde değişen modellere de sahip. Aynı zamanda 4000 mAh batarya kapasitesine sahip olmasına ek Qualcomm Snapdragon 660 işlemciye entegre olması, orta segment için harika bir konuma getiriyor.

Telefonun uzun süredir Android 10 güncellemesi alması gündemde idi ancak beklenen bu güncellemenin LCD ekran kalıcı hazar bırakması kimse tarafından beklenmiyordu. Xiaomi bu süreçte önemli adımlar atmış olsa da, sorunun sebebine henüz ulaşamadı. Yakında Xiaomi Mi A2 Lite Android 10 güncellemesi ile ilgili problemlerin anlaşılması ve net çözümlerin üretilmesi de beklenmektedir.