Xiaomi Mi 10’un Tanıtımı Ertelendi

Xiaomi Mi 10'un Tanıtımı Ertelendi

Xiaomi Mi 10’un Çin’de tanıtılması sonrasında, küresel boyuta adım atılması için de çeşitli çalışmalar yapılıyordu. Bu çalışmaların ilk örneği, Hindistan için planlanıyordu. Ancak Xiaomi Mi 10’un Hindistan’daki tanıtım etkinliği Kovid-19 salgını nedeni ile ertelendi.

Xiaomi’den gelen açıklamaya göre, Xiaomi Mi 10 akıllı telefonunun Hindistan’daki tanıtımı bir sonraki açıklamaya kadar ertelendi. Xiaomi Mi 10 akıllı telefonunun tanıtımının gerçekleştirilmeyeceği kararı, Hindistan Başbakan’ından geldi. Başbakan Narendra Modi, ülke çapında artan Koronavirüs vakalarının, daha fazla artmasını önlemek için bu kararın verildiğini açıkladı. Hindistan’da şuan için Koronavirüs vakalarının sayısı 1000’e yaklaştı ve onlarca ölüm gerçekleşti.

Hindistan’ın sağlık sistemi açısından çok düşük bir seviyede olması, alınacak olan tedbirleri de artırmanın gerekliliğini ortaya çıkarıyor. Bu tedbirlerin artması sonucunda, Xiaomi Mi 10’un Hindistan’daki tanıtımı ertelenmiş oldu.

Xiaomi Ürünleri ve Mağazaları Hindistan’da Özel Yaptırımlara Uğradı

Xiaomi Mi 10 akıllı telefonunun resmi tanıtımının Hindistan’da iptal edilmesinden sonra, bir de Xiaomi Mi Home mağazalarına yaptırım uygulandı. Bu kapsamda ülke genelinde tüm Mi Home mağazaları kapatıldı. Redmi Note 9 Pro serisinin tanıtımının Hindistan’da gerçekleştirilmesi sonrasında satışın da başlaması bekleniyordu. Ancak Hindistan bu çerçevede Redmi Note 9 Pro serisi satışlarını da erteledi.

Hindistan’da ürün tanıtımı ve satışlarını belirli bir süreliğine erteleyen tek telefon markası Xiaomi değil. Xiaomi’nin yanında, Realme ve Vivo da ürün tanıtımı ve satışı faaliyetlerini durdurdu. Kovid-19 salgını sebebi ile gerçekleştirilen bu hamleler, ilerleyen zamanlarda tekrar aktif hale getirilecek. Ancak şuan için bu sürenin ne kadar olduğu bilinmiyor. Xiaomi, Vivo ve Realme’nin ilerleyen zamanlarda bu yönde yeni açıklamaları telefon tutkunlarına sunması da beklenmektedir.

Xiaomi Hindistan’ın önemli adımlarının bu günlerde hız kazanması, Xiaomi’nin ürün portföyüne bir darbe vurması bekleniyor. Ancak son açıklanan istatistiklere göre Xiaomi, diğer büyük akıllı telefon üreticisi olan Huawei kadar hacim kaybetmedi. Bu nedenle Xiaomi’nin bu süreci en haz hasarla atlatması beklenen durumlar arasında yer almaktadır. İlerleyen zamanlarda, salgının durumuna göre yeni hamlelerin veya serbestliklerin en kısa zamanda gerçekleştirilmesi de beklenen durumlar arasında yer almaktadır.

Exit mobile version