Xiaomi Mi 10’un İngiltere’deki Belirlenen Fiyatı, Türkiye’deki Fiyatına Işık Tutabilir

Xiaomi Mi 10'un İngiltere'deki Belirlenen Fiyatı, Türkiye'deki Fiyatına Işık Tutabilir

Xiaomi Mi 10 ve Xiaomi Mi 10 Pro, bildiğiniz üzere Şubat ayında tanıtılmış ve tanıtımı sonrasında satışa çıkarak, Xiaomi’ye milyonlarca Yuan gelir sağlamıştı. Bu anlamda yalnızca Çin’de satılan bu harika amiral gemisi, İngiltere’deki fiyatı ile orta sınıf bir cihaz olmadığını gösteriyor.

Çin’de satışa sunulduktan sonra ortaya çıkan görüntüler, iç aksamının videoları ve farklı modelleri, Xiaomi meraklılarını heyecanlandırmıştı. Ancak henüz Avrupa’da satışa çıkmayan bu akıllı telefon, belirlenen lansman ile küresel olarak tanıtılacak. Küresel tanıtım için belirlenen tarihin ise 28 Mart olacağını hepimiz biliyoruz.

Küresel tanıtım etkinliğinin gerçekleştirilmesinden önce ortaya çıkan konu ise, amiral gemisi akıllı telefonların İngiltere’deki satış fiyatı. Yani 820 Dolar üzerinden İngiltere’de satılması beklenen Xiaomi Mi 10, bu yönden diğer Avrupa ülkeleri ve Türkiye’ye ışık tutabilir. Çünkü akıllı telefon fiyatlarının bu ülkelerde belirli bir değer üzerinden seyrettiğini hepimiz biliyoruz.

Şuan için Çin’den başka ülkede satışa çıkmayan akıllı telefon hakkındaki bir diğer iddia ise, tanıtımdaki diğer model ile ilgili. Yani Xiaomi Mi 10 Pro. Küresel anlamdaki tanıtım etkinliğinde Pro varyantının bulunması beklenmemektedir. Yani Türkiye’de yalnızca Xiaomi Mi 10 amiral gemisi yer alacak.

Xiaomi Mi 10 Fiyatı Avrupa İçin Ortaya Çıktı

Xiaomi Mi 10 Pro akıllı telefonunun satışının olmayacağının açıklanmasından sonra, gözler Xiaomi Mi 10’a çevrildi. Karşılaştırma açısından Xiaomi Mi 9 ile Xiaomi Mi 10’u karşı karşıya getirirsek, arada ciddi bir fiyat farkı olduğunu gözlemleyebiliriz. Bu fiyat farkı ise 200 Dolar civarında. Bunun en önemli sebepleri arasında da, Xiaomi Mi 10’un markalaşma açısından önemli bir evrede yer alması söylenebilir.

Xiaomi Mi 10 akıllı telefonunun satışa çıkması sonrasında büyük bir beğeni toplaması, küresel anlamdaki talepleri de en üst seviyeye çıkarmıştı. Taleplerin bu denli fazla olması, şu süreçte akıllı telefonun satışlarını en üst seviyede tutmayabilir. Çünkü Avrupa’da hızla yayılan ve binlerce kişinin ölümüne sebep olan Koronavirüs salgını, satışların hızlı ivmesine darbe vurabilir. Satışlara darbe vurma ihtimali de oldukça yüksek olacaktır. Tanıtımdan sonra bu konudaki detaylara hep birlikte şahit olacağız.