Xiaomi, Mi 10 Serisindeki Önyükleme Sorununu Araştırıyor

Xiaomi, Mi 10 Serisindeki Önyükleme Sorununu Araştırıyor

Xiaomi’nin en önemli amiral gemisi serisi olan Xiaomi Mi 10, piyasaya sürüldüğü andan itibaren dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Telefonun her açıdan olağanüstü özellikler taşımasına karşın, bazı problemler de göze çarptı. Bu problem ise önyükleme ile ilgili.

Xiaomi Mi 10 akıllı telefonu için kısa bir süre önce sürülen güncelleme, Mi 10 kullanıcılarından şikâyet aldı. Pek çok kullanıcı, Mi 10 üniteleri içerisinde yer alan son beta güncellemesinin, 20.3.4 sistemi sonucunda, önyüklemeyi gerçekleştirmediği yönünde şikâyette bulundu. Çin’in akıllı telefon devi de Xiaomi Mi 10’da ortaya çıkan bu sorunun nedenini arıyor ve bunun için en kısa sürede yeni bir güncellemenin planlarını yapıyor.

Mikroblog sitesi olarak Çin’de faaliyetlerini sürdüren Weibo, güncellemenin hatalı olduğunu ve hatalı olan bu güncellemenin durdurulduğunu açıklayan bir metin yayımladı. Bu metin, Xiaomi yöneticileri tarafından oluşturuldu ve Weibo’da yayımlanmış oldu. Weibo’da güncelleme ile ilgili sorun ile karşılaşan bazı kullanıcılar ile daha farklı problemler olduğunu söyledi. Buna göre telefon güncelleme aldıktan sonra kart açısından kullanılamaz hale geliyor. Üstüne üstlük güç düğmesinden telefonun kapatıp açılması da mümkün olmuyor.

Xiaomi’den Mi 10 Serisi İle İlgili Açıklama

Xiaomi yöneticilerinin gerçekleştirdiği açıklamaya göre, güncellemenin sorunlu olduğu tespit edildi ve siyah bir ekranın ortaya çıktığı onaylandı. Önyükleme yapılmadığı yönünde pek çok geribildirim aldığını da söyleyen şirket, artık bu güncellemeyi sürdürmeyi bıraktı ve durdurdu. Sorunun ne olduğunu da araştıran Çinli teknoloji devi, bunun ile ilgili çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Yaptığı açıklamada kullanıcılarından özür de dileyen şirket, onlara yeni bir güncellemenin sözünü de vermiş durumda.

Xiaomi şirketi güncelleme sonucunda oluşan önyükleme sorununu detaylı bir şekilde araştırıyor. Ancak bunun için herhangi bir gün veya saat vermedi. Bunun yanında kısa bir süre sonra yeni bir güncelleme sözü veren şirket, bu şekilde kullanıcılarına verdiği özeni göstermiş oldu. Şimdi Xiaomi’nin bu sorunu nasıl çözeceği, sorunu bulup bulamayacağı bilinmiyor. Ancak yakında Xiaomi’nin Mi 10 serisi ile ilgili ortaya çıkan güncellemede önyükleme sorununu çözeceği ve bunun için yeni bir güncellemeyi kullanıcılarına sunacağı bilinmektedir.

Exit mobile version