Xiaomi Mi 10 Pro Kamera Güncellemesi Aldı

Xiaomi Mi 10 Pro Kamera Güncellemesi Aldı

Geçtiğimiz ay içerisinde çevrimiçi bir şekilde tanıtımı yapılan Xiaomi Mi 10 serisi, akıllı telefon dünyasında büyük bir ses getirmişti. Gerek telefonun özellikleri, gerekse de tasarımsal açıdan harika oluşu, satış rekorları elde etmesine sebep oldu.

Kamera yönünden oldukça etkili olan ve yüksek puanlar alan Xiaomi Mi 10 Pro ise, yeni bir kamera güncellemesi ile harika detayları içermeye başladı. Bu tür yeni nesil harika akıllı telefonlar, kamera yönünden olumlu sinyaller aldıklarında, özellik açısından üst seviyeye gelebiliyorlar. Böylece akıllı telefon devi olan Xiaomi, Mi 10 Pro için önemli bir kamera güncellemesine imza atmış oldu.

DxOMark adına ve ticari amaç için tasarlanan telefonların birbirlerinden farklı özellikler gösterdiklerini biliyoruz. Genel anlamda bakıldığında, test için üretilen telefonların kameralarının daha iyi özelliklere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle test vasıtasıyla elde edilen sonuç ile üretim sonucunda gerçekleşen test sonucu uyuşmayabilir. Ancak Xiaomi, Mi 10 serisinde, DxOMark’taki yazılımı kullandığı için, kamera özellikleri açısından herhangi bir olumsuzluk ile karşı karşıya kalınmamış oldu.

Xiaomi Mi 10 Pro’nun Kamerasına Güncelleme Geldi

DxOMark’ta Xiaomi Mi 10 Pro’nun aldığı yüksek puan çerçevesinde, düşük ışık durumlarında bile otomatik odaklanmanın iyileştirilmesini sağlayan üst seviye optimizasyonlar bulunuyordu. Bununla beraber HDR için renk seçeneklerinin daha iyi olduğunu da söyleyebiliriz. Gece çekimlerinde oluşan bazı durumlardaki mor renk, bu şekilde düzeltilmiş de oldu. Yani genel anlamda söyleyecek olursak, test için üretilen Xiaomi Mi 10 Pro’nun aldığı puan, asıl üretim sonucunda Xiaomi Mi 10 Pro’nun aldığı puandan daha yüksek ve daha performanslı.

Ancak MIUI V11.0.12.0 kamera güncellemesi ile yukarıda bahsedilen eksiklerin iyileştirilmesi gerçekleştirilmiş oldu. Bu güncelleme Xiaomi Mi 10 Pro’nun dörtlü kamera kurulumunun tamamına da geliyor. Güncelleme şuandan itibaren tüm Xiaomi Mi 10 Pro akıllı telefonlara geldi ve bu özelliğin getirdiği olanaklar da üst seviyeye çıktı. Bu nedenle amiral gemisi akıllı telefonunuza güncellemenin gelip gelmediği kontrol edip, güncellemeyi yükleyebilirsiniz. Xiaomi’nin bu adımı da, Mi 10 serisine ne kadar önem verdiği ortaya çıkarmış durumda.