Xiaomi Mi 10 Pro Bu Ay DxOMark’ta Liderliği Kaptırabilir

Xiaomi Mi 10 Pro Bu Ay DxOMark'ta Liderliği Kaptırabilir

Xiaomi Mi 10 serisinin tanıtımı çevrimiçi olarak 13 Şubat tarihinde gerçekleştirilmişti. Bunun üzerine kısa bir süre sonra satışlarda da patlama yapan şirket, Xiaomi Mi 10 Pro ile DxOMark’ta da bir başarı yakalamıştı.

DxOMark’tan aldığı 124 puan ile dikkatleri üzerine çeken Xiaomi Mi 10 Pro, bu başarısını muhteşem özelliklerine borçlu. Bu aldığı puan ile de zaten DxOMark’tan en yüksek puan alan kameralı telefon konumuna geldi. Kendinden önce çıkan ve bu platformda büyük bir ses getiren Huawei Mate Pro 5G, 123 puan ile DxOMark’ta liderliği elinde tutuyordu.

Çin’de popüler bir tipster ise Xiaomi Mi 10 Pro’nun bu başarısını geride bırakacak iddiada bulundu. Buna göre bazı telefonlar Xiaomi Mi 10 Pro’yu DxOMark’taki tahtından edebilir. Peki, bu telefonlar hangileri? OPPO Find X2 ve Huawei P40 Pro.

Xiaomi’nin DxOMark Üzerindeki Başarısı

Ses ve kamera özellikleri yönünden bakıldığında harika bir performansa sahip olan Xiaomi Mi 10 Pro, DxOMark’ta başarısını bu yönde sağlamıştı. Kamera kurulumu, 108 MP boyutunda ana sensörü, 20 MP boyutunda ultra geniş lens, 2x optik zoom içeren 12 MP boyutunda porte lens ve telefoto lensinde sahip olduğu 8 MP boyutu DxOMark’taki başarısını tetikleyen en önemli unsurlar arasında yer almıştı.

Fotoğraf ile video testleri göz önünde bulundurulduğunda Xiaomi Mi 10 Pro 5G’nin aldığı puanlar sırasıyla 104 ve 124 olmuştu. Bu puan ile de zaten Huawei Mate Pro 5G’yi geride bırakmıştı. OPPO ise 6 Mart tarihinde Find X2 akıllı telefonunu piyasaya sürecek. Ardından da 26 Mart’ta Huawei’in P40 serisi. İşte bu iki telefon, DxOMark’ta Xiaomi Mi 10 Pro’yu tahttan indirecek gibi duruyor.

Üçlü bir kamera sistemine sahip OPPO Find X2 ve dörtlü kamera kurulumuna sahip Huawei P40 serisi, Xiaomi Mi 10 Pro’yu tahttan indirecek özelliklere sahip. Telefonlar piyasaya sürüldükten sonra DxOMark’ta aldığı puanlar ile de bu iddialara en iyi şekilde cevap vermiş olacak. Ancak şuan için DxOMark’ta Xiaomi Mi 10 Pro lider ve ilerleyen zamanlarda bu liderliği Find X2 ile P40 serisine kaptırmama olasılığı da bulunmaktadır.