Xiaomi Hikayesinin Başlangıcı: Xiaomi Mi 1

Xiaomi, akıllı telefonu için geri ödeme kampanyası

Batı Avrupa’nın en büyük 4 akıllı telefon üreticisinden biri, Xiaomi. Bu hikayenin başlangıcı da, Xiaomi Mi 1. Peki, Xiaomi hikayesi nasıl başladı? Sizlere Xiaomi’nin gizemli tarihini açıklamaya çalışalım.

Xiaomi, Çin ve Hindistan’da büyük etki yaratan bir teknolojik ürün üreticisi. Yalnız akıllı telefon ile sınırlı olan bir marka değil. Pek çok teknolojik ürünü bünyesinde barındırıyor ve üretimine devam ediyor. Bunun yanında iki farklı alt markası mevcut. Bunlar akıllı telefon yönünden markalar. Redmi ve Poco. Şuan kendileri bağımsız olarak hareket etseler de, tüm gelişimlerde Xiaomi ile beraber çalışmalarını yürütüyorlar.

Xiaomi, 2010 yılında kurulan Çinli bir şirket. Çıkardığı ilk akıllı telefon da Xiaomi Mi 1 olarak dikkat çekiyor. Ancak bu telefon, şirket kurulunca hemen piyasaya sürülmedi, piyasaya sürülmesi için 1 yıl geçmesi gerekecekti. Üzerinden bir yıl geçtikten sonra, tarihi başlangıç 29 Ağustos 2011’de atıldı. Bu tarihte Xiaomi Mi 1 ilk kez ön siparişe alındı. Ancak daha sonra hemen satışlar gerçekleşmedi ve Ekim 2011’de fiziksel satışlar artık başlamış oldu.

Basit bir tasarımlı olarak; plastik bir tasarım, kalın çerçeveler, dikdörtgen bir alanın içerisindeki çıkıntılı kamera, arkada kazınmış halde olan bir “Mi” logosu, sağda ses düğmesi ve üstte ise güç düğmesi ile kulaklık jakı… Tüm bunlar tarihin ilk Xiaomi akıllı telefonunun özellikleri, Xiaomi Mi 1.

Xiaomi Mi 1: Xiaomi’nin İlk Telefonu

Qualcomm Snapdragon S3 1.5 GHz işlemci, Xiaomi Mi 1’in en dikkat çeken özellikleri arasındaydı. Tabi ki o döneme göre. Çünkü o dönemin temel taşları arasında yer alabilecek bir niteliğe sahipti. Yalnızca 4 İnçlik bir ekran ile karşımıza çıkan Xiaomi Mi 1, şaşırtıcı olacak ama 1930 mAh batarya kapasitesine sahipti. Bunlara ek olarak RAM özelliği de yalnızca 1 GB’tı.

İlk kez MIUI sürümü ile karşımıza çıkan Xiaomi Mi 1, elbette ki Xiaomi sistemine uygun olarak Android 10 tabanlı idi. Zaten bununla ilgili aşağıdaki video bize bazı detayları net olarak gösteriyor. Yalnızca 34 saat içerisinde 300.000’den fazla ön sipariş alan akıllı telefon, 2011 yılında 284 Dolardan satışa sunulmuştu.

Böylece bir hikayenin başlangıcına şahit olduk.