Xiaomi Daha İyi Koruma Sağlayan Bir Maskenin Patentini Aldı

Xiaomi Daha İyi Koruma Sağlayan Bir Maskenin Patentini Aldı

Xiaomi, içerisinde bulunduğumuz Mart ayında bir patent daha aldı. Koronavirüs açısından önemli bir patent alan Xiaomi, virüse karşı harika çalışmalar gerçekleştirdiğini de bizlere net bir şekilde gösteriyor.

Patent başvurusunu çok daha önce yapan Xiaomi, bu günlere karşı iyi bir önlem almış oldu. Geçtiğimiz yıl 22 Mayıs tarihinde patent başvurusunu yapan şirket, bu başvurunun sonucunu 17 Mart tarihinde aldı. Artık daha iyi koruma sağlayan maske, Xiaomi tarafından üretilmeye başlanacak.

Patenti alınan maske, bir yüz maskesi ve şuan ki virüs için harika bir koruma sağlayacak. Maskenin getirdiği faydalar da bu çerçevede oldukça yüksek. Yani korumanın yanında uyum da üst seviyede. Bu şekilde maske, kullanan kişinin yüzüne tam uyum sağlayarak, 3 boyutlu bir görünüm ortaya çıkaracak.

Kalıplanmasının yanında esnek bir yapısının da olması maskeyi ön plana çıkarıyor. Çünkü bilindiği üzere sıradan maskeler insanların yüzlerine tam uyum sağlamadığı için, iz bırakıyor ve insanlar bu nedenle yüzlerinde büyük bir tahrişle karşılaşıyor. Bir diğer önemli özellik ise, ayarlanabilir olduğu için, yüzün şekline göre konumlandırılması. Bu nedenle yüzde iz bırakma özelliği daha az olacak.

Maskenin getirdiği avantajlardan bir diğeri ise, solunan havanın daha temiz olması ve daha etkin bir hava sirkülasyonunun bulunması. Aynı zamanda maske hiçbir şekilde yüzün etrafından hava sızdırmıyor. Bu nedenle virüse karşı önemli bir karşılık olarak gösterilebilir.

Xiaomi’den Maske Hamlesi

Koronavirüs salgınının insanlığı etkisi altına alması sonucunda, maskelerin önemi her geçen gün daha fazla artıyor. Toplu alanlara gidilmesi gerektiği durumlarda büyük fayda sağlayan maskeler, yüz sağlığı için de entegre olması gerekiyor. Bunun için Xiaomi’den büyük bir hamle gelerek, insanlığı harika bir katkı sunma imkânı doğmuştur.

Kovid-19 salgınının 170’den fazla ülkeye sıçraması ve bunun sonucunda binlerce kişinin hayatını kaybetmesi, alınacak olan tedbirleri daha önemli hale getirdi. Bu nedenle şuan için yapılması gereken, gerekli olan tüm tedbirleri, herhangi bir olumsuzluk olmadan almaktır. Xiaomi’nin de bu yönde attığı adım, Koronavirüs salgınına fayda sağlaması açısından oldukça fazla önem arz ediyor.