Xiaomi, Bazı Amiral Gemilerinde MIUI 11 Güncellemelerini Atladı

Xiaomi, Bazı Amiral Gemilerinde MIUI 11 Güncellemelerini Atladı

Xiaomi’nin akıllı telefonlarına getirdiği MIUI 11 sürümü, Beta güncellemeleri ile de akıllı telefonlara ek özellikler kazandırıyordu. Ancak son gelen haberlerde, Xiaomi Mi 10 Pro ve Xiaomi Mi Mix 2S, MIUI 11 Beta güncellemelerini alamadı.

Xiaomi, MIUI 11 Geliştirici ROM güncellemelerinin piyasaya sürülmesini önümüzdeki hafta sonlandıracak. Bununla ilgili gerekli açıklamaları da eksiksiz bir şekilde yapmıştı. Ortaya çıkan bu durum da önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz üzere MIUI 12 söylentilerini gündeme getirmişti. Bu çerçevede akıllı telefon devi olan Xiaomi, MIUI 11 Beta sürümü olan 20.3.25 güncellemesini piyasaya sürmeye başladı.

Açıklanan son güncelleme söz konusu olduğunda, Xiaomi Mi 10 Pro ve Xiaomi Mi Mix 2S akıllı telefonlarının bu güncellemeyi alması oldukça muhtemeldi. Ancak son açıklanan değerlendirmeye göre, bu amiral gemisi telefonlar belirtilen Beta güncellemesini almayacaklar. Xiaomi, bu telefonlarda MIUI 11 Beta güncellemesini atlamış oldu.

Xiaomi’den Xiaomi Mi 10 Pro ve Mi Mix 2S’e Gelmeyen Güncelleme İçin Açıklama

Xiaomi, MIUI 11 Beta güncellemesinin neden Xiaomi Mi 10 Pro ve Mi Mix 2S’e gelmediğini açıkladı. Son düzenlenen Beta güncellemesi ile ilgili teknik problemlerin yaşanması sebebi ile bu kararın alındığı şirketin üst düzey yöneticileri tarafından açıklandı. Şuan için Beta güncellemesinin sunulması ile ilgili değerlendirmeler bir süreliğine askıya alınmış oldu. Güncellemenin tekrar amiral gemisi telefonlara ne zaman gönderileceği bilinmiyor. Ancak bunun için geçecek olan zamanın çok da fazla olmayacağı düşünülmektedir.

MIUI 12’nin Xiaomi akıllı telefonlar için harika değerlendirmeleri ortaya koyması, çıkış zamanını da günceme getirmişti. Ancak gelen haberlere göre MIUI 12’nin 2020 yılının ikinci yarısına kadar açıklanması beklenmiyor. Bu nedenle biraz daha beklememiz gerekecek.

MIUI 12 güncellemesinin gelmesi ile Android 10 tabanlı olması beklenmektedir. İlerleyen zamanlarda bazı akıllı telefonların bu güncellemeyi Android 11 tabanlı olarak alması da beklenen değerler arasında yer almaktadır. Xiaomi’nin bu yönde yapacağı hamlelerin de ne olacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Ancak MIUI 12 ile ilgili hamlelerin 2020 yılının ikinci yarısına kadar beklemesi gerekecek. Bu konu ile ilgili önemli değerlendirmeler oluştukça, sizlere gerekli açıklamaları yapacağız.

Exit mobile version