Xiaomi, Android 10 Güncellemesi Sağladığı Telefondan Güncellemeyi Geri Çekti

Xiaomi Android 10 Güncellemesi Sağladığı Telefondan Güncellemeyi Geri Çekti

Xiaomi’nin en önemli serilerinden biri olan Xiaomi Mi A serisinin Mi A3 telefonuna gelen Android 10 güncellemesi, şirket tarafından geri çekildi. Açıklanan sebepler ve gelen şikâyetler söz konusu olduğunda, güncellemenin geri çekilmesi ile ilgili Xiaomi’nin haklı bir açıklaması mevcut.

Geçtiğimiz hafta sonunda Xiaomi Mi A3 kullanıcıları, Android 10 güncellemesi yönünde çeşitli bildirimler almaya başlamıştı. Zaten Xiaomi’den gelen açıklamada da Xiaomi Mi A3’ün Android 10 güncellemesi aldığı belirtilmişti. Görünen o ki güncelleme çok uzun sürmedi. Oluşan problemler sebebi ile Xiaomi, Mi A3’ten Android 10 güncellemesini geri çekme kararı aldı. Peki, bu kararın gerekçesi ne? Xiaomi neden Mi A3’ten güncellemeyi geri çekti?

Xiaomi Mi A3 için gelen Android 10 güncellemesini erkenden benimseyen kişiler, güncelleme ile ilgili bazı problemler yaşamaya başladı. Bu problemler genel anlamda hata ile ilgili olmakla beraber, kurulumdan sonra telefonun herhangi bir yanıt vermediği de bildirildi. Xiaomi ise bu sorunların üst üste gelmesi sonucunda Xiaomi Mi A3’ten Android 10 güncellemesini geri çekti.

Sorunların tek tarafta toplanmadığını net bir şekilde söylemek mümkün. Çünkü telefonun güncelleme ile ilgili aldığı şikâyetler farklılık gösteriyor. Tüm bu şikâyetlerin sayısının artması üzerine Xiaomi şirketi de Mi A3’ten Android 10 güncellemesini geri çekme kararı aldı. Bu çerçevede Mi A3 kullanıcıları şuan için Android Pie sürümünü kullanıyorlar. Bu sürümün de yalnızca güvenlik paketi kullanılabilir durumda.

Xiaomi Mi A3’ten Android 10 Güncellemesi Geri Çekildi

Karanlık tema, harekete yönelik olan navigasyon ve etkin gizlilik kontrolleri, Xiaomi Mi A3’ün güncelleme sonrası alması gereken özellikler arasındaydı. Ancak güncellemenin geri çekilmesi ile sadece güvenlik paketi, Mi A3 akıllı telefonunda kullanılabilir duruma geldi.

Bazı kullanıcılar güncelleme sonrasında telefonun yanıt vermediğini bildirirken, bazı kullanıcılar da güncellemenin eksik olduğunu söylediler. Bu nedenle güncellemenin bir güvenlik yaması gibi telefona geldiğini bildirdiler. Xiaomi de gelen bu şikâyetler üzerine Android 10 güncellemesini Xiaomi Mi A3 üzerinden çekmeye karar verdi. Gelen şikâyetlere göre güncelleme revize edilip, kısa bir süre içerisinde tekrar Xiaomi Mi A3 kullanıcılarına iletilecek.