Xiaomi 40W Kablosuz Hızlı Şarj Cihazı İçin Demo Yayımladı

Xiaomi 40W Kablosuz Hızlı Şarj Cihazı İçin Demo Yayımladı

Kablosuz hızlı şarj ve kablolu hızlı şarj teknolojisi konusunda ileri bir konuma gelen Xiaomi, yeni nesil tüm telefonlarını bu teknolojiye entegre ediyor. Yeni bir teknoloji olmasa da, hızlı bir entegre olma durumu söz konusu olduğu için, Xiaomi oldukça başarılı bir tavır sergiliyor.

Son teknolojik özelliklere sahip pek çok akıllı telefonda kablosuz hızlı şarj teknolojisine rastlamak mümkün. Bu nedenle yeni bir teknoloji olduğunu söyleyemeyiz. Ancak genel anlamda kablolu ve kablosuz hızlı şarj cihazının karşılaştırılması söz konusu olursa, kablolu olanın daha ön planda olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Kablolu hızlı şarj cihazının, kablosuz olandan daha ön planda olması sonucunda ortaya çıkan farklı değerlerdeki alternatifler, kablosuz şarj cihazının değerini de düşürmemektedir. Bu nedenle yeni teknolojilerin ortaya çıkması, hızlı şarj teknolojisinin gelişimine de doğrudan katkı sağlamıştır.

Kablosuz hızlı şarj cihazının öncüleri arasında yer alan Xiaomi, 40W kablosuz hızlı şarj cihazı ile gündeme geldi. Üstelik bununla ilgili önemli bir adım da atan şirket, tanıtım yayımlayarak meraklıların merakını gidermek için önemli bir başlangıç yapmış oldu.

Xiaomi’nin 40W Kablosuz Hızlı Şarj Teknolojisi

Xiaomi’nin başkan yardımcısı konumunda olan Chang Cheng, Weibo sosyal paylaşım sitesinde önemli bir paylaşım yaptı. Paylaştığı videoda, Xiaomi Mi 10 Pro akıllı telefonunun farklı bir modeli olan 4000 mAh’lik versiyonunu şarj etti. Kablosuz hızlı şarj cihazı ile şarj edilen telefon, şarj olmadan önce %57 şarja sahipti. 40W kablosuz hızlı şarj cihazı ile şarj edilen telefonun, %100’e sadece 20 dakikalık bir sürede ulaştığı gözlemlendi.

Testler gerçekleştirilirken kullanılan kablosuz hızlı şarj cihazı, dikey hava soğutucusu özelliğine sahipti. Gelişen teknoloji anlamında bakıldığında, Xiaomi’nin en kapsamlı ve etkili kablosuz hızlı şarj teknolojisi arasına girdi. Teknoloji alanında önemli bir sıçrama olarak adlandırılabilecek olan bu hamle, kısa süre içerisinde Xiaomi severler ile buluşabilir. Çünkü bu şarj cihazını Xiaomi satışa sunmayı planlıyor. Yeni çıkan seri Xiaomi Mi 10 ile de etkin bir şekilde tanıtılan bu şarj cihazı, Xiaomi tutkunlarının yanı sıra, tüm teknoloji severlerin de dikkatini çekecek gibi görünüyor.