Redmi Note 9S’in Piyasaya Sürüleceği Tarih Belli Oldu. Farklı Detaylar Da Ortaya Çıktı

Redmi Note 9S'in Piyasaya Sürüleceği Tarih Belli Oldu. Farklı Detaylar Da Ortaya Çıktı

Redmi, Note 9 Pro serisi akıllı telefonlarını geçtiğimiz hafta içerisinde Hindistan’da tanıtmıştı. Ancak Redmi Note 9 akıllı telefonu gelmediği için belirli bir tepki ortaya çıkmıştı. Buna yönelik olarak Xiaomi’nin alt markası olan Redmi, Redmi Note 9S ile haleflerinin önüne geçmeye başladı.

Redmi Note 9S akıllı telefonunu bu isimle sunmayı planlamayan şirket, uluslararası bünyede değer kazanmak adına bilinen bir isimle piyasaya sürme hazırlığında. 23 Mart tarihinde Malezya ve Pakistan’da piyasaya sürülmesi beklenen Redmi Note 9 Pro’nun farklı bir versiyonu Redmi Note 9S olabilir.

Xiaomi Malezya ve Xiaomi Pakistan’ın sosyal medya hesaplarından Redmi Note 9S’in gelişi belli başlı standartlar çerçevesinde onaylanmıştı. Ancak GeekBench’te durum böyle değil. Çünkü bu platformda, Redmi Note 9S’in, Redmi Note 9 Pro olarak piyasaya sürüleceği iddia ediliyor.

Cihazın çalışma sistemi ise dikkatleri üzerine çekiyor. Çünkü Qualcomm Snapdragon 720G yonga seti cihazı harika bir işleyişe kavuşturuyor. Bunun yanında cihazın 6 GB RAM’e sahip olduğunu da net bir şekilde söyleyebiliriz. Bunun yanında Android 10 tabanlı MIUI 11 sürümü ile kutudan çıkan bir akıllı telefon olacak. Yani genel anlamda orta sınıfa hitap eden bir telefon. Zaten telefonun hiçbir aşamada Çin’de piyasaya sürülmesi beklenmiyor.

Redmi Note 9S ve Piyasaya Sürülme Süreci

Geekbench’ten alınan puanlara bakıldığında, tek çekirdekli veya çok çekirdekli bölümleri farklı bir puanlandırmaya tabii olmuş. Bunun akabinde tek çekirdek bölümü 571 puan alırken, çok çekirdekli bölümü ise 1780 puan aldı. Buradan çıkan sonuç da akıllı telefonun Redmi Note 9 Pro ile benzer bir puana sahip olduğunu bizlere net bir şekilde gösteriyor.

Önümüzdeki hafta, bahsettiğimiz üzere bir Redmi Note 9 serisi tanıtımı gerçekleştirilecek. Bu tanıtım bizlere bazı detayları net bir şekilde gösterecek. Geçtiğimiz günlerde Redmi Note 9 Pro serisi ile ilgili detaylı bilgiler ve farklı görseller karşımıza çıkmıştı. Şimdi de Redmi Note 9 Pro görünümlü Redmi Note 9S’in detaylarını dört gözle bekliyoruz. İlerleyen zamanlarda zaten yeni sızıntılar da bu çerçevede gündeme gelebilir.