Redmi Note 9 Pro Serisi Resmi Tanıtımı Gerçekleştirildi ve Şaşırtan Özellikler Göze Çarptı

Redmi Note 9 Pro Serisi Resmi Tanıtımı Gerçekleştirildi ve Şaşırtan Özellikler Göze Çarptı

Xiaomi’nin alt markası olduktan sonra kendine has marka olan Redmi, yeni Redmi Note 9 Pro serisi ile tanıtımında göz doldurdu. İki farklı modelin olduğu seride, telefonların sahip olduğu özellikler orta segment için harika değerlendirmeleri ortaya koyuyor.

Beklendiği üzere seride Max modeli var ancak bu modelin yanı sıra eksik olan ana model. Yani Redmi Note 9. Bu model bulunmuyor. Bunun yerine seri içerisinde Redmi Note 9 Pro ve Redmi Note 9 Pro Max yer almaktadır.

Batarya kapasitesi söz konusu olduğunda pek çok akıllı telefonun üstüne çıkan Redmi Note 9 Pro serisi, kullanım ömrü açısından oldukça başarılı. Redmi serisinin bugüne değin çıkardığı tüm telefonlar değerlendirilecek olursa, Redmi Note 9 Pro ve Redmi Note 9 Pro Max, en yüksek batarya kapasiteli Redmi telefonlar oldu.

Redmi Note 9 Pro Gururla Sunar

Boyut açısından herhangi bir fark olmayan iki modelde de 6.67 inç ekran boyutu dikkat çekiyor. FHD+ çözünürlük ile ön planda olan telefon, ön kamera yönünden de harika özellikler içeriyor. Genel anlamda ise ön kamera yönünden Redmi Note 9 Pro 16 MP iken, Redmi Note 9 Pro Max 32 MP olarak karşımıza çıkmaktadır.

Pro sürümünün daha yüksek bir işlemci ile güçlendirileceğini zaten biliyorduk. Bu kapsamda her iki model de, Qualcomm Snapdragon 720G işlemci ile güçlendirilmiş durumda. İşlemcilerin bu gücü ise Max modelinde 6 ila 8 GB RAM ile desteklenirken, Pro modelinde bu destek 4 ila 6 GB RAM olarak belirlenmiştir. İki modelin de depolama alanı 64 GB veya 128 GB olarak seçilebiliyor. Akabinde ise Micro SD kart ile depolama alanını 512 GB’a kadar çıkarmak mümkün.

Dörtlü kare kamera kurulumuna genel çerçevede baktığımızda ise karşımıza sadece ana kamerada bazı farklılıklar çıkıyor. Buna göre Pro sürümünün ana kamerası 48 MP iken, Max sürümünün ise 64 MP. Her iki telefonda da diğer kameralar tamamen eşit. Bunlar ise genel çerçevede 8 MP ultra geniş, 5 MP makro lensler ve 2 MP olan portre sensörleri olarak bilinmektedir.

Android 10 tabanlı MIUI 11 sürümüne sahip olacak telefonlar, batarya kapasitesi yönünden de oldukça başarılı. Bu başarıyı destekler nitelikteki batarya özelliği ise 5020 mAh. Bunun akabinde hızlı şarj konusu göz önünde bulundurulursa, Pro modeli 18 W’da kalırken, Max modeli 33 W olarak dikkat çekmektedir.  

[bs-embed url=”https://www.youtube.com/watch?v=Y_5cfCZBOV4″]https://www.youtube.com/watch?v=Y_5cfCZBOV4[/bs-embed]