Redmi Note 9 Pro Serisi Neden Çin’de Satışa Sunulmayacak?

Redmi Note 9 Pro Serisi Neden Çin'de Satışa Sunulmayacak?

Orta sınıf segment için üretilen ve inanılmaz özellikleri içerisinde barındıran Redmi Note 9 Pro serisi, bugün Hindistan için çevrimiçi bir tanıtım etkinliği ile Redmi severlere sunuldu. Ancak bu serinin Çin’de satışa sunulması beklenmiyor. Hatta bu konuda Redmi Genel Müdürü olan Lu Weibing de çeşitli açıklamalar yaptı.

5G teknolojisine entegre olması ile bilinen ve teknoloji alanında kendini geliştirmeye devam eden Çin, Redmi Note 9 Pro serisinin 4G teknolojisine entegre bir şekilde üretilmesi nedeniyle, bu seriyi Çin’de sunmayacak. Bu serinin genel hedef noktası ise uluslararası boyut. Redmi Note 9 Pro serisinin Avrupa ve diğer kıtalarda kısa süre içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu nedenle serinin Çin’de satışa sunulması beklenmiyor. Zaten bu konuda Lu Weibing de çeşitli çalışmaların yürütüldüğünü, şuan için Redmi Note 9 Pro’nun Çin’de sunulmadığını açıkladı.

Redmi Note 9 Pro serisinin genel anlamda planlanmasına bakıldığında da zaten Çin pazarının bu planlama içerisinde yer almadığı bilinmektedir. Bu sebepten ötürü de telefonlar Çin’de satışa sunulmuyor. Xiaomi’nin Çin planlamasında da zaten 5G teknolojisine uygun ürünlerin planlanması yer almaktadır. İlerleyen zamanlarda Xiaomi’nin farklı ürünler ile piyasaya çıkması beklenmektedir.

Redmi’nin Odak Noktası Redmi K30 Pro 5G

Çin sektöründe satışa sunulmayacak olan Redmi Note 9 Pro serisi üzerine diğer çalışmalar önem kazanmış oldu. Çünkü önemli olan Xiaomi ve Redmi için Redmi K30 Pro serisi. Bu seri 5G ile entegre bir şekilde pazara sunulacağı için, her iki ülke için de çalışmalar bu çerçevede yürütülmeye devam etmektedir.

Redmi K30 Pro serisinin de içerisinde bulunduğumuz ayın sonunda tanıtılması ve sonrasında pazara sunulması beklenmektedir. Gerek Hindistan, gerekse de Çin’in odak noktasında bu seri ilk sırada yer almaktadır.

Redmi Note 9 Pro serisinin 4G bir telefon olarak tanıtılması ve pazara sunulmaya başlayacak olması üzerine, farklı planlamalar da gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu planlamalara göre artık Redmi Note 10 serisinin 5G teknolojisine entegre olması bekleniyor. İlerleyen zamanda Redmi şirketinin bu yönde bir adım atması da beklenen durumlar arasında yer almaktadır.