Redmi Note 9 GeekBench’te Listelendi

Redmi Note 9 GeekBench'te Listelendi

Xiaomi’nin alt markası konumunda yer alan Redmi, son aylarda artık Xiaomi’den ayrıldı ve yeni telefonlara imza atmaya başladı. Redmi Note 9’da, bu sürecin en önemli eserleri arasında yer alıyor. Üstelik akıllı telefon GeekBench’te listelendi bile.

Redmi markasının bu hamlesi ile Redmi Note 9 serisi 12 Mart tarihinde tanıtılacak ve bu tanıtım fiziksel olarak gerçekleştirilmeyecek. Koronavirüs salgını sebebi ile tanıtım tıpkı Xiaomi Mi 10 serisinde olduğu gibi çevrimiçi bir şekilde neticelenecek. Redmi Note 9 serisi ise iki adet akıllı telefondan oluşuyor. Bunlardan ilki Redmi Note 9 olurken, diğeri de Pro sürümü olan Redmi Note 9 Pro. Bu seri şuan için GeekBench’te listelendi ve özelliklerinin de yavaş yavaş tanıtıma kadar ortaya çıkması bekleniyor.

Redmi Note 9 serisinde beklenmedik gelişmeler de gerçekleşebilir. Bunlardan ilki anakart üreticisi. Curtana olarak bilinen bir anakartın kullanılacağı GeekBench’te belirtildi. Elbette ki bunun doğruluk derecesine kesik diyemiyoruz. Gelen bilgiler GeekBench’te doğru ise telefon Android 10’u destekleyecek. Bununla beraber 6GB RAM özelliğine sahip olduğu söylenen akıllı telefon, Redmi tutkunlarının hoşuna gidecek cinsten.

Redmi Note 9 Testlerden Geçti

Redmi Note 9, GeekBench’in uyguladığı tek ve çok çekirdekli testlere de katıldı. Bu testler genelinde bakıldığında, 569 ile 1755 puan kazandı. GeekBench’in gerçekleştirdiği bu testler elbette ki Redmi Note 9 üretiminden önceki birimler. Üretimden sonra ise bu puanlamalarda belirli farklılıklar da ortaya çıkabilir.

Dörtlü bir kamera kurulumu ile gelecek olan akıllı telefon serisi, etkileyici bir oyun deneyimi ile en hızlı şekilde şarj etme olanağı, telefonun ön planda olmasına sebep oluyor. Bunlara baktığımızda da zaten telefonun tüm özelliklerinin açıklanmadığını net bir şekilde görebiliyoruz. Muhtemel olan ise 12 Mart tarihine kadar pek çok özelliğin açıklanması.

Telefonun tanıtımına 1 hafta kala Redmi şirketinin akıllı telefonlar ile ilgili önemli özellikleri açıkladığını bu zamana kadar gördük. Bu nedenle son 1 hafta içerisinde önemli denilebilecek özellikleri açıklanması bekleniyor. Bu özelliklerin ne olduğu hep birlikte göreceğiz. Ancak serinin önemli bir yer tutacağını net bir şekilde söyleyebiliriz.