Redmi Note 9 Etkinliği Koronavirüs Nedeniyle İptal Edildi Ancak Çevrimiçi Olarak Tanıtım Yapılacak

Redmi Note 9 Etkinliği Koronavirüs Nedeniyle İptal Edildi Ancak Çevrimiçi Olarak Tanıtım Yapılacak

Koronavirüs salgını her geçen gün daha etkili oluyor ve tüm dünyaya da yayılmaya başladı. Bunun üzerine Xiaomi Hindistan Genel Müdürü’nden de, Redmi Note 9 ile ilgili bir açıklama geldi. Bu açıklamaya göre Redmi Note 9 etkinliği Koronavirüs nedeniyle iptal edildi ancak çevrimiçi olarak tanıtımı yapılacak.

Xiaomi Hindistan Genel Müdürü olan Manu Kumar Jain, Redmi Note 9’un 12 Mart tarihinde yapılmasını açıkladığı tanıtım etkinliğini, iptal ettiklerini söyledi. Ancak Redmi Note 9 meraklıları için tanıtım etkinliği tamamen iptal edilmedi. Bunun için bir çevrimiçi etkinlik düzenlenecek. Hatırladığınız üzere Xiaomi Mi 10 amiral gemisinin tanıtımı da Koronavirüs sebebi ile çevrimiçi olarak gerçekleştirilmişti.

Xiaomi ve Redmi markalarının sosyal medya hesapları ile beraber, mi.com üzerinden çevrimiçi tanıtımın tüm detayları bulunacak. Xiaomi Hindistan Genel Müdürü’nün bu yöndeki amacı ise, Kovid-19 olarak bilinen Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek. Bu salgın çok kolay bir şekilde yayılabildiği için, mi çalışanlarına da bu salgını bulaştırmamak için etkinlik çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Redmi, bu yönde bir iptal yapan ilk şirket olarak dikkat çekse de, Realme de yeni akıllı telefonu için bir etkinlik iptali gerçekleştirmişti. Çünkü Koronavirüs salgınının yayılması çok endişe verici bir durum konumunda.

Koronavirüs Salgını Nedir? Nasıl Ortaya Çıktı?

Koronavirüs, solunum yolları vasıtası ile insandan insana bulaşabilen bir virüs tipidir. Pangolin hayvanından çıktığı söylenen bu virüs, hayvandan insana, daha sonra da insandan insana geçerek tüm kıtalara yayılmıştır. Çin’in Wuhan kentindeki canlı hayvan pazarında ortaya çıkan bu virüs, Çin’i etkisi altına aldıktan sonra, yavaş yavaş diğer ülkelere de sıçradı.

Şuan ki gelinen konum göz önüne alındığında, dünya genelinde ölüm sayısı 3000’e kadar ulaştı. Bu ölümlerin neredeyse tamamı Çin’de. Çin’in ardından en çok Koronavirüs sebebi ile ölüm gerçekleşen ülke İtalya ve daha sonra İran. Ancak genel anlamda salgın tüm kıtalara yayılmış durumda. Salgının aşısı şuan için bulunmasa da, bir ya da iki ay içerisinde yetkililerin bu yönde bir buluş gerçekleştirebilecekleri söyleniyor. Aşının bulunması, salgının ortadan kaldırılması için kesin sonuç olacak.