Redmi K30 Pro’nun 6G RAM Sürümünde Yazılım Hatası Tespit Edildi

Redmi K30 Pro'nun 6G RAM Sürümünde Yazılım Hatası Tespit Edildi

Xiaomi şirketinin alt markalarından olup, kısa süre önce Xiaomi’den ayrılan Redmi, yeni çıkardığı Redmi K30 Pro serisi ile ses getirmişti. Tanıtım döneminin ardından ise akıllı telefonun RAM özelliği ile ilgili önemli bir paylaşım yapıldı.

6 GB RAM ile 128 GB depolama alanına sahip Redmi K30 Pro, LPDDR4x RAM özelliğine sahip ve bu özellik Redmi şirketinin üst düzey yetkilileri tarafından açıklandı. Telefonu tanıyan ve inceleyen kullanıcılar ise bu yönde önemli değerlendirmelerde bulundu. Buna göre Redmi K30 Pro’nun RAM düzeyinin yazılım ile bu hale getirildiği söylendi. Ancak Xiaomi yetkililerinin söylediklerine göre bu durum tamamen yanlış. Kullanıcıların bu yönde bir yanlış anlamaya kapıldığı söylendi.

Xiaomi şirketinin üst düzey yöneticilerinden olan Wang Teng, Redmi K30 Pro’nun RAM özelliği ile ilgili bir yanlış anlaşılmanın olduğunu söyledi. Yani bu durum tamamen kullanıcıların bir yanlış anlaşılması. Çünkü RAM’in bilindiğinden çok daha farklı olduğu aktarıldı. Yani LPDDR5 olarak bilinen Redmi K30 Pro RAM’inin, aslında LPDDR4x olduğu aktarılmış oldu. Durum, Xiaomi yetkilisinin açıklaması sonrasında açıklığa kavuştu.

Redmi K30 Pro’nun Önemli RAM Özelliği

Redmi K30 Pro akıllı telefonunun RAM özelliğinin açıklığa kavuşturulması sonrasında, kullanıcıların yanlış anlaşılmasının da önüne geçilmiş oldu. Bu kapsamda Redmi K30 Pro’nun yazılımsal açıdan herhangi bir hatası bulunmuyor.

Qualcomm Snapdragon 865 mobil platformuna sahip olup, en ucuz özellikte olan en güçlü akıllı telefon, Redmi K30 Pro olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda Redmi K30 Pro’nun 6 GB RAM ile 128 GB depolama alanı varyantının fiyat etiketi ise 425 Dolar olarak belirlenmişti.

4700 mAh batarya kapasitesine ek olarak, 33W hızlı flaş şarj teknolojisi içeren Redmi K30 Pro, bu anlamda sınıfının en güçlü ve en ucuz akıllı telefonları arasında yer almaktadır. Bununla beraber akıllı telefon kutudan çıkarken Android 10 tabanlı MUIUI 11 sürümünü de içeriyor. Harika özelliklerinin devamını Redmi K30 Pro’nun özellikleri ile ilgili detayları barındıran içeriğimize bakarak öğrenebilirsiniz. Çünkü Redmi K30 Pro akıllı telefonu hem etkin özellikleri ile dikkat çekiyor, hem de orta sınıfa hitap edebilecek bir akıllı telefon.