MIUI 12 Ne Zaman Duyurulacak? Hangi Telefonlar Güncelleme Alacak?

MIUI 12 Ne Zaman Duyurulacak? Artık Belli Oldu

MIUI 11 ile ses getiren Xiaomi, Android 10 tabanlı MIUI 11 sürümleri vasıtasıyla pek çok telefonunu ön plana çıkardı. Görünüşe bakılırsa MIUI 12’de tıpkı MIUI 11’de olduğu gibi ses getirecek. Bunun için öngörülen tarih de belirlendi.

MIUI 11’in geçtiğimiz aylar içerisinde yayımlanıp, Xiaomi akıllı telefonları harika bir şekilde donattığını biliyoruz. Şimdi ise şirket artık MIUI 12’nin piyasaya ne zaman duyurulacağı ile ilgili çalışmaları sürdürüyor. Çünkü bu sürümün Android yenilemesi ile ilgili bazı raporlar ortaya çıkmaya başladı. Bu raporlar da MIUI 12 sürümünün önemini gözler önüne sermektedir.

Ortaya atılan sızıntıların genel çerçevede dikkat çekici olacağını zaten hepimiz biliyorduk. Bu nedenle bazı değerlendirmeler de ortaya çıktı. Buna göre MIUI 12 sürümünün ilerleyişi ile ilgili bir zaman çizelgesi ortaya atıldı. Bu zaman çizelgesine göre artık MIUI 12 sürümünün önümüzdeki hafta duyurulması beklenmektedir.

MIUI 12 Sürümleri Ne Zaman Yayımlanmaya Başlayacak?

MIUI 12 sürümünün akıllı telefonlara entegre edilmesi elbette ki hemen gerçekleşmeyecek. Bununla ilgili yukarıda da gördüğünüz üzere zaman çizelgesinde pek çok detay belirtilmiş. Mi Topluluğu’nun açıkladığı detaylarda da bu değerlendirmeler gün yüzüne çıkmıştı zaten. Yani buradan hareketle MIUI 12 sürümünün ilk beta sürümleri Eylül ayının içerisinde yayımlanmış olacak. Daha sonra da akabinde kamu beta sürümleri çıkacak. Bunlar için belirlenmiş olan tarih ise Ekim ayı. İstikrarlı güncellemenin tarihi ise tahmin edileceği üzere Aralık ayı.

MIUI sürümünün test içi gelişiminin geliştirilmesi için değişim günlüğünün de önümüzdeki hafta içerisinde tüm detayları ile beraber açıklanması bekleniyor. MIUI 12 ile ilgili güncelleme değerlendirmelerinin ise şuanda bazı eksikleri bulunuyor ve kontrol sağlanamıyor. Ancak bu problemin de önümüzdeki hafta içerisinde sonlanması beklenmektedir.

Yukarıda bir program belirtildi ancak bu programın daha sonra Xiaomi tarafından resmi olarak yayımlanması da beklenmektedir. Artık içerisinde bulunduğumuz 2020 yılında tam anlamı ile entegre hale gelmesi beklenen sürüm, beklentilerin üzerine de çıkacak gibi. Bu nedenle MIUI 12’nin hazırlanması aşamasında, MIUI 11’den daha hızlı ve etkin bir ilerleyişin olduğu da eklenen değerlendirmeler arasında yer almaktadır.

Hangi Akıllı Telefonlar MIUI 12 Güncellemesi Alacak?

Güncellemenin yalnızca Android 11 ile entegre bir şekilde süregelen bir hal alacağını söyleyemeyiz. Bu nedenle bazı sonuçlar ortaya çıkıyor. Yani daha önce Android 9 veya 7 ile güncellemelerin yapılması gibi. Bu nedenle tüm telefonlara MIUI 12 güncellemesinin yalnızca Android 11 ile geleceğini söyleyemeyiz. Bu da bize daha farklı detayları ortaya çıkaracak. Yeni Android 11 ile güncellenenler veya güncellenmeyenler gibi. Şimdi güncellemeyi alan Xiaomi marka akıllı telefonların tüm değerlendirmelerine genel kapsamda bakalım.

Xiaomi Marka Telefonlara Android 11 İle Gelen MIUI 12 Güncellemeleri

Android 11 ile MIUI 12 güncellemesini alan akıllı telefonlar çeşitleniyor. MIUI 12 ile olmasa da POCO X2, Android 11 güncellemesini MIUI 11 ile almıştı. Peki, MIUI 12 ile Android 11 güncellemesi alacak akıllı telefonlar hangileridir?

Yukarıda adı geçen akıllı telefonlar Android 11 ile MIUI 12 güncellemesi alacaklar. Bunların dışında bir de diğer Android sürümleri ile MIUI 12 güncellemesi alacak Xiaomi marka akıllı telefonlar var. Gelin bunlara bakalım.

Xiaomi Marka Telefonlara Diğer Android Sürümleri İle Gelen MIUI 12 Güncellemeleri

Yukarıda Android 11 ile MIUI 12 güncellemesi alma ihtimali olan akıllı telefonlar belirtildi. Ancak bir de MIUI 12 güncellemesini Android 10 veya Android 9 ile alması beklenen akıllı telefonlar var. Burada onaylanmış bilgiler bulunmadığı için, Xiaomi, Redmi ve POCO tarafından resmi onaylamanın gelmesi halinde listeler sadeleşecektir. Peki, diğer Android sürümleri ile MIUI 12 güncellemesi alma ihtimali olan telefonlar hangileridir?

Listelerde bazı benzerlikler bulunsa da, resmi onaylanmaların ardından bu listelerin tam anlamı ile değişikliğe uğramaları beklenmektedir.