Xiaomi, Oppo, Huawei ve Vivo Play Store’a Alternatif Oluşturmak İçin Çalışıyorlar

Xiaomi, Oppo, Huawei ve Vivo Play Store'a Alternatif Oluşturmak İçin Çalışıyorlar

Xiaomi, Oppo, Huawei ve Vivo’nun ABD’den aldığı yasaklamalar çerçevesinde, ortak bir çalışma ile Play Store’a alternatif oluşturulmaya çalışılıyor. Oluşturulması planlanan bu alternatif, otoriterler tarafından büyük bir destekle karşılaştı.

Şuanda da olduğu gibi, Google Hizmetlerinin Play Store ile kullanılması bildiğiniz üzere Çin’de mümkün değil. Kullanıcıların uygulamaları tekrar yüklemelerine olanak vermek ve APK’ların yüklenmesini desteklemek amacıyla, özel uygulama mağazaları gibi pek çok dağıtım tekniği kullanılarak Android cihazlar Play Store olmadan Çin’de bırakıldı.

Aynı zamanda Reuters Haber Ajansı’nın verdiği bilgiye göre, Çin’in en önemli dört akıllı telefon üreticisinin ortak olarak tasarlamayı düşündüğü Play Store alternatifi gündeme bomba gibi düştü. Bu yeni Play Store alternatifi yalnızca belirli markalar için değil, yukarıda adı geçen tüm markalara değer katacak bir platform olacak. Bu platformlara, tasarlanan uygulamalar yüklenirken, dört akıllı telefon mağazasında da yer alacak. Bu nedenle Play Store için önemli bir alternatif oluşturulmuş olacak. Çünkü ABD’nin Çin üzerinde uygulamaya devam ettiği yaptırımlar, bu tarz hareketlere yol açtı. İlerde daha büyük hamlelerin Çin tarafından gerçekleştirilmesi de hiç sürpriz olmayacak.

Dört Akıllı Telefon Üreticisinin Alternatif Play Store Planı

Mart ayında başlaması planlanan bu hamle, Koronavirüs sebebi ile gecikebilme olasılığını içerisinde barındırıyor. Geliştirilmesi planlanan platformda ön plana çıkan pek çok alan olmasına karşın; oyun, müzik ve filmler en çok dikkat çeken kategorileri oluşturacak. İlerleyen günlerde konu ile ilgili daha detaylı paylaşımların da gündeme geleceğini söyleyebiliriz. Bu hamlenin önemli bir yere sahip olması da, gündemi etkin şekilde ön plana çıkaracak. Çünkü dört önemli akıllı telefon üreticisi marka, hedefteki platform için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Platformun en iyi şekilde hazırlanması sonucunda önemli dokuz ülkeyi kapsaması planlanıyor. Şuan için Koronavirüs sebebi ile askıya alınsa da, virüsün durumuna yönelik olarak planlamanın tekrar yapılması gündemde. Ön plana çıkan ülkeler arasında ise Endonezya, Rusya, Hindistan ve elbette ki Çin yer alıyor. Detayların ileriki zamanlarda daha net bir şekilde ön plana çıkması bekleniyor. Şuan için elimizdeki bilgiler bunlarla sınırlı.