Xiaomi, MIUI 11’de Yeni Bir Güvenlik Özelliğini Test Etti

Xiaomi, MIUI 11'de Yeni Bir Güvenlik Özelliğini Test Etti

Günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız akıllı telefonlar artık yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası olma halini aldılar. Günlük hayatta bu denli sık kullanılmaları da, bazı hususlarda veri saklama gerekliliğini doğruyor. Bu nedenle Xiaomi, MIUI 11’de yeni bir güvenlik özelliğini test etti.

Akıllı telefonlarda tutulan verilerin saklanması açısından güvenlik uygulamalarının varlığı bilinen bir gerçek. Ancak bu uygulamalar ne denli etkin ve verimli? İşte bu konuda büyük eksiklikler var. Tam da bu noktada Xiaomi devreye girerek, MIUI 11 sürümü ile bu eksikliği kapatmak için çalışmalara başladı. Bu güvenlik özelliği ile veri saklamanın daha kolay ve güvenli olması beklenen hedefler arasında en tepede yer almaktadır.

Xiaomi’nin bu adımı ile hassas izinler çerçevesinde kullanıcılar dikkatli bir şekilde uyarıldığı için, Xiaomi severlerin talepleri de aynı çerçevede karşılanmış oluyor. Test edilmeye başlanan bu güvenlik özelliği şuan için MIUI 10’un bir halefi konumunda olan MIUI 11 tabanında denendi. MIUI 11 bir BETA programı olduğundan dolayı da, bunu talep eden herkes aktif ve verimli bir şekilde kullanabilmektedir.

MIUI 11’in Yeni Özelliği

MIUI 11’de ortaya konulan bu özellik, “Uygulama Davranış Kayıtları” olarak adlandırılmaktadır. Bu özelliğin temel amacı, genel anlamda açık olan uygulamaların, arka planda farklı bir uygulama açıp açmadığının kontrol edilmesi ve izinlerin denetlenmesidir. Bahsedilen eylemler ise genel anlamda aşağıdaki eylemlerin gerçekleştirilmesi için zemin hazırlamaktadır. Peki, nedir bu eylemler?

Bahsedilen ve bizler için büyük sorun olan süreç, bir uygulamanın açılması ile başlar ve bunun akabinde yukarıdaki eylemlere bağlı uygulamalar da arka planda açılmış olur. MIUI 11 ise bunun önlenmesi açısından büyük bir adım attı ancak bu adım şuan ne yazık ki test aşamasında.

Exit mobile version