Xiaomi Mi A2 Lite Android 10 Alacak

Xiaomi Mi A2 Lite Android 10 Alacak

Uzun zamandır Android 10 güncellemesi bekleyen Xiaomi Mi A2 Lite, kullanıcılarına sevindirici bir haber verdi. Buna göre artık Xiaomi Mi A2 Lite Android 10 güncellemesi alacak, ancak bu güncellemenin geleceği tarih ile ilgili henüz net bir bilgi yok. Sadece güncellemenin geleceği kesinleşti.

Xiaomi Mi A2 Lite bildiğiniz üzere Redmi 6 Pro’nun global versiyonu. Bu sebeple oldukça tutulan ve binlerce kullanıcı tarafından kullanılan bir akıllı telefon. Xiaomi’nin telefona olan desteği de uzun sürekli olarak devam ettiği için de, kullanıcıların tercihi Mi A2 Lite’a doğru yöneliyor. Ancak uzun süredir hatırı sayılır bir güncelleme almayan Xiaomi Mi A2 Lite, kullanıcılarını bu çerçevede üzdü. Uzun zamandır beklenen Android 10 güncellemesi de Ocak ayında gelmeyince, tartışmalar da bu çerçevede arttı.

Xiaomi, Android 10 güncellemesinin gelmemesi ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Buna göre artık Xiaomi Mi A2 Lite Android güncellemesi alacak. Şuan için güncellemenin kesin tarihi bilinmese de, yakın bir zaman içerisinde bu güncellemenin Xiaomi Mi A2 Lite’a entegre olması beklenmektedir.

Xiaomi Mi A2 Lite ve Android 10

Gelen iki yıllık OS yükseltmeleri gibi ufak tefek güncellemelerin belirli dönemlerde gelmesi telefonun kullanıcılarını biraz olsun rahatlatsa da, artık art arda gelen Android 10 güncellemeleri sonrasında, kullanıcıların tepkisi arttı. Xiaomi’de bu tepkiler çerçevesinde artık Mi A2 Lite’a Android 10 güncellemesi getireceğini söyledi. Mi A2 Lite hayranından gelen tepki ve dilekçe üzerine Xiaomi bu kararı uyguladı ve kullanıcıları şuan için memnun etti. Çünkü kullanıcılar artık Xiaomi Mi A2 Lite’dan desteğin çekildiğini düşünüyorlardı. Bu düşünce böylece yalanlanmış oldu.

Xiaomi Mi A2 Lite’a gelecek olan bu güncellemenin söylenildiği gibi tarihi belli değil. Ancak güncelleme geldiğinde, Mi A2 Lite için son güncelleme olabilir. Bundan sonra büyük güncellemelerin gelmesi beklenmiyor. Elbette ki güvenlik düzeltme ekleri dışında. Belirli aralıklarla bu düzeltme eklerinin gelmesi mümkün. Ancak Android 10 gibi bir güncellemenin artık Xiaomi Mi A2 Lite’a gelmesi beklenmiyor. Zaten bu güncelleme oldukça aktif özellikleri telefona sağlayacak.