Xiaomi Mi 10’un Soğutma Sistemleri Açıklandı

Xiaomi Mi 10'un Soğutma Sistemleri Açıklandı

Xiaomi Mi 10 serisinin tanıtımının her geçen saat yaklaşması, akıllı telefonun özellikleri konusunda da teknoloji severleri heyecanlandırıyor. Bu nedenle tanıtıma kadar pek çok farklı özelliğin de ortaya çıkması beklenmektedir. Ortaya çıkan özelliklerden bir diğeri ise soğutma sistemleri ile ilgili.

Xiaomi, Xiaomi Mi 10 akıllı telefonunun soğutma sistemleri ile ilgili çeşitli ayrıntılar paylaştı. Bu ayrıntılar, telefonun ne denli önemli bir yere sahip olduğunu açık bir şekilde göstermektedir. Telefon amiral gemisi modeli olmasının yanında, çok çeşitli özellikleri de içerisinde barındırması, ısınma probleminin olup olmayacağı konusunda bazı hususları gündeme getirmişti. Buna göre Xiaomi, Mi 10 akıllı telefonunda ısınma probleminin yaşanmaması için VC soğutma sistemlerinin bulunacağını açıkladı. Aynı zamanda bu sistemlere buhar soğutma sistemleri adı verilmektedir.

Şirket tarafından açıklanan bu önemli özellikte bazı detaylar öne çıktı. Buna göre şirketin de dediği gibi bu soğutma sisteminin rakip akıllı telefonlardakinden çok daha büyük olduğu ortada. Rakip telefonlarla Xiaomi Mi 10’un karşılaştırıldığı görsel de bunun için şirket tarafından paylaşıldı. Görselde de görüldüğü gibi Xiaomi, telefonun sıcaklığını yaymak ve bu çerçevede ısınmayı tamamen önlemek için önemli bir çalışma gerçekleştirmiş.

Xiaomi’den Cihaz Boyunca Etkin Olan Soğutma Sistemleri

Xiaomi şirketinin CEO’su olan Lei Jun, Xiaomi Mi 10’da bulunan soğutma sisteminin, cihazdaki sıcaklığı ölçtüğünü de belirtti. Buna göre Xiaomi Mi 10, 5 farklı sıcaklık izleme sensörü ile gelmiş olacak. Bunlar ise; kamera, konektör, pil, CPU ve iletişim çipi olarak dikkat çekmektedir. Bu 5 katmanda önemli sensörler bulunduğu için, cihazın sıcaklığı her anlamda aktif olarak kontrol altına alınabilecek.

Xiaomi’nin iddiasına göre akıllı telefonun sıcaklığının 1 ve 5 derece arasında bir değerde ayarlanabileceği iddia edildi. Buna göre sıcaklığın doğru bir şekilde ölçümünün yapılması, çok sayıda farklı grafik katmanlarının bulunması, sıcaklık kontrolünün sağlanması ve daha pek çok özellik Xiaomi Mi 10’da yer alacak. Qualcomm Snapdragon 865 yonga seti ile gelecek olan Xiaomi Mi 10 serisi, önemli bir özellik gösteriyor. Tanıtım gününe kadar pek çok önemli detayın da gün yüzüne çıkması beklenmektedir.