Xiaomi Mi 10’un İkinci Satışında Yeni Bir Rekor Geldi

Xiaomi Mi 10'un İkinci Satışında Yeni Bir Rekor Geldi

Xiaomi’nin en önemli serilerinden biri olan Xiaomi Mi 10 serisi, 14 Şubat’ta satışa çıkmasından sonra inanılmaz bir talep gördü. Bu talep çerçevesinde Xiaomi Mi 10’un ikinci satışında yeni bir rekor geldi.

Xiaomi Mi 10 ve M i 10 Pro’dan ibaret olan bu seri, içerisinde pek çok detayı da barındırıyor. Bu nedenle telefonun gerek özellikleri, gerekse de tasarımı, akıllı telefon tutkunlarını heyecanlandırmış durumda. Yukarıda da belirtildiği gibi şirket telefonun satışını ilk olarak 14 Şubat’ta gerçekleştirmişti. Ancak bunun yanında diğer satışın 21 Şubat tarihinde gerçekleştirilmesi bekleniyordu. Şirket bu duruma karşı farklı bir adım atarak, bugün sabah saatlerinde telefonu satışa sundu. Beklentiyi oldukça yüksek bir şekilde karşılayan telefon, yalnızca 55 saniye içerisinde tükendi.

14 Şubat’ta gerçekleştirilen ilk satışta 1 dakikalık bir süre boyunca satış gerçekleştirilirken, bu süre bugünkü tanıtımda 55 saniye oldu. Diğer satışta olduğu gibi daha kısa süre olmasına karşın tam olarak 200 milyon Yuan gelir elde edildi.

Xiaomi Mi 10’un Arz Sorunu

Telefonun sipariş edilip ücretinin ödenmesi ile elde edilen gelir elbette ki bir rekor ancak bundan daha mühim bir konu var. O da Xiaomi Mi 10’un arz sorunu. Çünkü arz ile elde edilen değerler, talep ile uyumlu olması gerekir. Arz daha düşük olunca, müşteriler ürünlerine kavuşamaz. Bu nedenle 55 saniye içerisinde satışı gerçekleştirilen telefon, büyük ilgi gördüğünden dolayı bir arz sorunu meydana geldi. Xiaomi bunun için hızlı bir çözüm arayışına girerken, arz sorununu çözmek amacı ile üretimlerine bir kat daha önem verdi.

Bildiğiniz üzere internet üzerinde sipariş edilerek alınan telefonlar, kullanıcıların ellerine kısa bir süre içerisinde ulaşır. Ancak arz sorunu sebebi ile Xiaomi Mi 10 akıllı telefonların müşterilere ulaşımı biraz gecikecek. Xiaomi de bu durumu hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bunun en önemli sebebi de bildiğiniz üzere Koronavirüs olmuştu. Çünkü Koronavirüs salgını sebebi ile üretim tesislerinin durması, Xiaomi Mi 10’un üretimlerini de engelledi. Kısa bir süre içerisinde de bu duruma bir çözüm bulunması bekleniyor.

Exit mobile version