Xiaomi Mi 10’un Hızlı Şarj ve Batarya Özellikleri

Xiaomi Mi 10'un Hızlı Şarj ve Batarya Özellikleri

Xiaomi Mi 10’un tanıtımının yaklaşması ile ortaya atılan iddiaların da çeşitlilik kazanması olağan. Ancak her iddia değerli olmuyor. Özellikle hızlı şarj ve batarya kapasitesi ile ilgili özellikler Xiaomi Mi 10 severler tarafından büyük bir beğeni ile karşılandı.

Her geçen gün farklı özellikler ile gündeme gelen Xiaomi Mi 10 serisi, yüksek kapasiteli bir bataryaya sahip olması sebebi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Buna göre telefonun batarya kapasitesinin 4500 mAh olması beklenmektedir. Zaten bu kapasite oldukça iyi olduğu için, akıllı telefon tutkunlarının odak noktası Xiaomi Mi 10 serisine doğru kayıyor. Üstelik bir diğer önemli özellik ise hızlı şarj teknolojisi. Hızlı şarj teknolojisine de entegre olan telefon, oldukça kısa bir süre içerisinde %100 şarj oranına ulaşmaktadır.

45 dakika gibi kısa bir süre içerisinde %100 oranında tam şarj olan telefon, batarya kapasitesi olarak da etkin olduğu için, tercih edilme odağında ilk sıralarda yer alıyor. Bu nedenle 4500 mAh batarya kapasitesi oldukça önemli bir konumda. 30W hızlı ve kablosuz flaşlı şarj özelliğine sahip olacak telefon, ana kablolu şarj olarak bilinen şarj teknolojisi ile karıştırılabilmektedir. Aynı zamanda Xiaomi Mi 10 ile beraber gelecek olan 10W kulaklık ve akıllı saat şarj cihazı özelliği de oldukça önemli. Buna göre akıllı saat ve kulaklık gibi cihazlar, kablosuz bir şekilde şarj edilebilecek.

Xiaomi Mi 10 Serisinin Önemi

Xiaomi akıllı telefon üreticisinden Xiaomi Mi 10 Pro ile ilgili herhangi bir şarj ve pil ile ilgili açıklama gelmedi. Söylentilere göre ise Xiaomi Mi 10 Pro’nun 66W hızlı şarj teknolojisine sahip olduğu belirtilmektedir. Özellikle her iki telefonun da inanılmaz derecede özelliklere sahip olduğunun bilinmesi, 23 Şubat’taki tanıtımın daha fazla sabırsızlıkla beklenmesine sebep oluyor.

23 Şubat’a kadar gelen sızıntılar ve iddialardan birçoğu asılsız çıksa da, aslında önemli denebilecek özellikler ve görseller teknoloji tutkunlarına sunuldu. Bu nedenle Xiaomi Mi 10 serisinin önemi de ortaya çıkmış oldu. İlerleyen günlerde akıllı telefon serisi ile ilgili daha fazla detayın da ortaya çıkması beklenmektedir.