Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro’nun Merakla Beklenen Çevrimiçi Tanıtımı

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro'nun Merakla Beklenen Çevrimiçi Tanıtımı

Koronavirüs sebebi ile tanıtım süresi uzayan Xiaomi Mi 10 serisinin tanıtımı, çevrimiçi bir tanıtım ile bugün gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen tanıtımda pek çok özellik beklediğimiz gibi ön plana çıkarken, beklenmedik pek çok özellik de Xiaomi severleri heyecanlandırdı.

Premium segmentte yer alacak olan Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro, uzun bir sürenin ardından tanıtılmış oldu. Telefonun ön planda olmasını sağlayacak bir destekleyici olduğu için, pazardaki konumu üst düzey olacak. Qualcomm Snapdragon 865 tarafından desteklenen bir seri. Kavisli bir AMOLED ekran bulunduğu için, telefonun tasarımı göze hitap ediyor. Bu nedenle teknoloji tutkunlarının değer vereceği seriden biri olacak.

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro’nun tasarımına baktığımızda, birbirine benzediğini görebiliyoruz. İki telefonda da kamera kurulumunun sol arka üst kısımda olduğu da dikkat çekmektedir. Aradaki fark da sensörlerin bulunduğu konum ile alakalı. Xiaomi yeni modellerinde aktif bir ekran tasarımı sunduğu için, Xiaomi Mi 10 serisinde de ekran tasarımının ön planda olmasını bekliyorduk. Aynı zamanda iki telefonda da ekranın üst köşesinde delikli bir kameranın bulunduğunu da görebiliyoruz.

90 Hz ekran yenileme hızına sahip bir şekilde sunulan telefonlar, 6.67 inç bir kavisli ekrana sahip durumda. Aynı zamanda ekran için önemli olan dokunmatik örnekleme oranı 180 Hz olduğu için dikkat çekiyor.

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro Özellikleri

Snapdragon 865 tarafından desteklenecek olan Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro, 12 GB’a kadar RAM ile donatılmış. 8 çekirdekli olarak gelen seri, oldukça hızlı bir özelliğe sahip. Wi-Fi 6’ya uyumlu olan Xiaomi Mi 10 serisi, bu sebeple oldukça büyük bir öneme sahip.

108 MP kameralar ile geleceğini beklediğimiz Xiaomi Mi 10 serisi, beklenen detay çerçevesinde 108 MP ile geldi. Makro, derinlik ve geniş açılı lensler ile gelen 4 farklı kamera mevcut. Xiaomi Mi 10 Pro’da ise ek olarak farklı bir sensör bulunuyor. Pil ve şarj özellikleri ise beklediğimiz gibi oldu. Buna göre 4500 mAh batarya kapasitesi ve 50W hızlı şarj teknolojisi mevcut. 30W olarak beklenen hızlı şarj teknolojisi bu sebeple dikkat çekici oldu.