Xiaomi Mi 10 Pro’nun İçi ve Aldığı Puan

Xiaomi Mi 10 Pro'nun İçi ve Aldığı Puan

14 Şubat’ta satışa çıkan ve daha önce çevrimiçi tanıtımı yapılan telefon serisi Xiaomi Mi 10, büyük beğeni topladı. Mi 10 ile beraber gelen Xiaomi Mi 10 Pro’da oldukça etkin özellikler ile sevenlerinin karşısına çıktı. Bu muhteşem telefonun iç görünümü ise net bir şekilde gösterilerek, tanıtımı yapıldı.

50W kablolu ve 30W kablosuz hızlı şarj teknolojisi ile dikkat çeken telefon, Qualcomm Snapdragon 865 yonga seti ile karşımızda. Aynı zamanda 4500 mAh batarya kapasitesine sahip olan telefon, 4 adet dikey kamera ile dikkatleri üzerine çekiyor. Satış rekorları kıran telefonlar her geçen gün tercih odağı olmaya devam ederken, arz talebe yetişemez duruma geldi.

Xiaomi şirketinin desteği olmaksızın farklı bir kişi tarafından telefonun içi açıldı ve iç aksamının görüntülenmesi de gerçekleşmiş oldu. Buna göre telefonda oldukça etkin özellikler dikkat çekiyor. Bu gibi özellikleri sizlere diğer yazılarımızda detaylı bir şekilde göstermiştik. Bunlardan birisi de soğutma sistemleri idi.

Xiaomi Mi 10 Pro’nun İç Aksamı

Fotoğrafta da gördüğünüz üzere sökme işlemi ile pek çok detay ön plana çıktı. Buna göre NFC, anten, yeni ve büyük boşluğa sahip konumda olan stereo hoparlörler, kablosuz şarj bobini ve daha pek çok özellik sökme işlemi sonucunda ortaya çıktı. Zaten bu özelliklerden bazıları telefonun satışı yapılmadan önce Xiaomi tarafından açıklanmıştı.

[bs-embed url=”https://www.youtube.com/watch?v=SQKNnUKPqM0″]https://www.youtube.com/watch?v=SQKNnUKPqM0[/bs-embed]

Genel anlamda bakıldığında ise Xiaomi Mi 10 Pro’nun en çok dikkat çeken yanı, ana sensör ve kameraları oldu. Çünkü 108 MP olan kameraya ayrılan alanın büyüklüğü ortada. Kameraya ayrılan alanın geniş olması da telefonun özelliklerini ne kadar etkin hale getirdiğini hepimiz fark ettik.

Master Lu Benchmark’ını geçerek 469.692 puan alan Xiaomi Mi 10 Pro, bu nedenle pazardaki yerini sağlamlaştırdı. Henüz satışına başlanan ve kendini kanıtlayan seri, ileriki zamanlarda daha büyük işlere de imza atacak. Çünkü Xiaomi bu serisine her anlamda çok güveniyor. Bunun yanında bir başka telefon için de adımlarını atan Xiaomi, pazardaki rekabette kendine önemli bir yer edinme peşinde. Diğer önemli hedefleri de ilerleyen zamanlarda hep beraber göreceğiz.