Xiaomi Mi 10 Pro 5G Belirlenen Tarihte Tekrar Satışa Sunulacak

Xiaomi Mi 10 Pro 5G Belirlenen Tarihte Tekrar Satışa Sunulacak

Xiaomi’nin yeni amiral gemileri olan Xiaomi Mi 10 ve Xiaomi Mi 10 Pro, önemli özellikleri ile akıllı telefon dünyasında büyük ses getirmişti. Telefonun her anlamda başarılı olması, satış rekorları kırmasına sebep oldu. Buna göre 14 Şubat’taki ilk satışta 1 dakikada satılan telefon, ikinci satışta ise 55 saniyede tükendi.

Telefonun amiral gemisi bir seri ile sunulması ve bu çerçevede akıllı telefon tutkunlarına hitap etmesi, oldukça avantajlı olmasına sebep oldu. Fiyat konusunda biraz fazla olarak nitelendirilse de, şuan Türkiye’de satışı açık değil. İnternet üzerinden sadece Çin’de alınabilen telefon, büyük bir beğeni ile karşılandı. Ancak temelde bir sorun mevcut. Bu sorun, talebe arzın karşılık vermemesi. Yani üretim, talebe göre hızlı bir şekilde ilerlemiyor. Bunun temel sebebi de, Koronavirüs salgını.

Ancak telefonun bu denli başarılı bir satış grafiği yakalaması, satışların çok değil de sık bir şekilde gerçekleştirilmesine sebep oldu. Buna yönelik olarak 25 Şubat’ta tekrar Xiaomi Mi 10 Pro 5G satışa sunulacak. Telefonun başarı elde edebilmesi için tüm değerler göz önünde bulundurulduğu için de, Xiaomi şirketi Mi 10 serisinde önemli bir başarı elde etti. Başarının devamlılığı için de satış günlerini sık sık artırıyor. 25 Şubat olarak belirlenen tarihte, diğerlerinde de olduğu gibi 200 milyon Yuan gelir elde edilmesi beklenmektedir.

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro’nun Önemi

Xiaomi şirketinin en çok güvendiği seri olan Xiaomi Mi 10, her türlü detayda ön plana çıkıyor. Bu nedenle telefonlar satışa çıktığı andan itibaren saniyeler içerisinde tükeniyor. Ancak Çin’de hala süren Koronavirüs salgını sebebi ile üretimler bu kadar hızlı değil.

Üretimlerin yavaşlaması ve talebin fazla olması sebebi ile telefonlar satın alındıktan sonra kişilerin eline biraz geç ulaşıyor. Ancak Xiaomi gerçekleştirdiği yeni hamleler ile bunu önlemek üzerine çalışmalar yürütmektedir. Yürütülen çalışmalar ile Xiaomi şirketinin Xiaomi Mi 10 serisi üzerine çektiği arz sorunu ortadan kaldırılmaya çalışılacak. Koronavirüs salgınından sonra ise hem üretim hızlanacak, hem de telefonlar fiziksel olarak da satılmaya başlanacak.