Xiaomi Mi 10 LPDDR5 RAM Desteği İle Gelecek

Xiaomi Mi 10 LPDDR5 RAM Desteği İle Gelecek

Xiaomi’nin 23 Şubat’ta iki telefonu piyasaya sürmesi bekleniyor. Bu telefonlar beklediğimiz gibi Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro olacak. Ancak telefonlar ile ilgili ortaya atılan iddiaların ardı arkası da kesilmiyor.

5G teknolojisine entegre bir şekilde piyasaya sürülecek olan telefonlar, Android 10 tabanlı MIUI 11 sürümü ile kutusundan çıkacak. Bu önemli haber, telefonları almak isteyenler için oldukça önemli. Ancak tüm bunlara ek olarak Xiaomi şirketinin yöneticisi tarafından önemli bir açıklama da geldi. Bu açıklamaya göre RAM konusunda büyük bir adım atılacağını net bir şekilde söyleyebiliriz. Her ne kadar RAM kapasitesi yüksek telefonlar olsalar da, yeni duyurulan RAM özelliği, telefonların önemini daha yüksek seviyeye çıkarmaktadır.

Micron tarafından üretimi gerçekleştirilen RAM olan LPDDR5 yogası, Xiaomi Mİ 10 serisinin destekleyicisi olacak. Bu tür haberlerin gün aşırı olarak gelmeye devam etmesi de, telefonlara duyulan ilgiyi artırdığını net bir şekilde söyleyebiliriz. Ancak önemli olan durum, telefonlara duyulan ilgiye yaraşır özelliklerin olup olmayacağıdır. Ortaya atılan iddialar ve sızıntılara bakıldığında ise, bu tarz haberlerin net bir şekilde geleceğini sizlere söyleyebiliriz.

Micron’dan Xiaomi Mi 10 Serisine RAM Desteği

Xiaomi Pazarlama Müdürü tarafından söylenen bu iddia, tweet ile teknoloji severlere iletildi. Zhiyuan Zang tarafından bildirilen bu duruma göre, tek bir kalıp bünyesinde 12 GB RAM barındıran ABD şirketinin yongalarını kullanan sektördeki ilk telefonlardan ikisi olacak. Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro ile ilgili önemli detayların iletilmeye devam etmesi çerçevesinde, bu detayın önemi ortaya çıktı. Buna göre aktif bir RAM kapasitesine sahip iki telefon ortaya çıkmış olacak.

Samsung, LPDDR5 DRAM üretimi gerçekleştiren önemli bir üretici ve bu üretimlere nazaran Samsung Galaxy S20’de çipler kullanılmayabilir. Eğer bu çipler Galaxy S20’de kullanılmazsa, ön plana çıkan marka da doğrudan Xiaomi olacak. Zaten 23 Şubat’ta tanıtılması beklenen Xiaomi Mi 10 serisi, bu tarz prensipler ve değerlendirmeler ile gelecek. LPDDR5 DRAM yonga setinin öncüsü olma özelliğine sahip olacak Xiaomi Mi 10 serisi, bu şekilde sektördeki önemini de artırmış olacak.

Exit mobile version