Xiaomi Mi 10 Beklentinin Üzerinde Bir Fiyata Sahip Olabilir

Xiaomi Mi 10 Beklentinin Üzerinde Bir Fiyata Sahip Olabilir

Xiaomi Mi 10 serisinin önemi, ortaya çıkan sızıntılar ile her geçen gün daha fazla arttı. Bu nedenle 23 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan tanıtım, teknoloji tutkunlarını yakından ilgilendiriyor. Ancak herkesin beklediği fiyatlarda olmayabilir. Lu Weibing’in açıkladığı yazıya göre fiyat, marka bilinirliği açısından üst seviyede olabilir.

Lu Weibing’in açıkladığı verilere göre marka bilinirliği ön planda ve bu sebeple fiyatın daha yüksek olabileceği belirtiliyor. Özellikle İphone, Huawei gibi markaların bilinirliğinin yüksek olmasının yanında, Xiaomi’nin de marka bilinirliğinin artması, telefonun fiyatının artmasına sebep olacak. Söylentiler ve Lu Weibing’in açıklaması, bu yöndeki detayları ortaya çıkardı. Sızıntıların ortaya çıkardığı fiyatlar ise 599 Dolar civarında. Şuan 3600 TL gibi bir fiyatın belirlenmesi, telefon için beklenen fiyatı oldukça yüksek bir seviyede karşıladı.

Mi serisine ait akıllı telefon modellerine bakıldığında, daha önce bu kadar yüksek bir fiyat endeksi ile karşılaşılmamıştı. Amiral gemisi bir model olduğu için, fiyatların belirlenmesi açısından ortaya atılan iddialar bu yönde bir gelişme gösterdi. Üst veya orta sınıf segmente ait olan telefonlar arasında Xiaomi Mi 10’un üst sınıf bir segment telefon olduğunun düşünülmesi, bu tarz iddiaların da ortaya atılmasını sağladı. İlerleyen günlerde telefonun resmi olarak fiyatı açıklanacak, ancak o zamana kadar diğer detayların da ortaya atılması bekleniyor.

Xiaomi Mi 10’un Pazarın Rekabetindeki Yeri

Xiaomi şirketinin CEO’su olan Lei Jun, bu konu ile ilgili önemli denebilecek iddiaları ortaya attı. Buna göre şirket, Xiaomi Mi 10’u üst düzey bir şekilde pazara sunmayı hedefliyor. İddialardan bir diğeri ise bir devrin sona erdiği. Buna göre artık ucuz bir Mi serisi telefonun olması beklenmiyor.

Xiaomi markasının marka politikasının bir süreci olarak adlandırılabilecek olan bu değerler, fiyat politikasına da normal olarak yansımıştır. Telefonun gerek tasarımsal özellikleri, gerekse de iç özellikleri, fiyat politikasına etki eden en önemli unsurlardandır. Bu nedenle Xiaomi’nin marka politikası çerçevesinde bir hareket içerisinde bulunması şaşırılacak durum değil. İlerleyen günlerde ve 23 Şubat’taki tanıtımdan sonra daha dikkat çekici sonuçların da ortaya çıkması bekleniyor.