Xiaomi, Koronavirüs Sebebi İle Mi Serisi Telefon İçin Android 10 Güncellemesini Erteledi

Xiaomi, Koronavirüs Sebebi İle Mi Serisi Telefon İçin Android 10 Güncellemesini Erteledi

İçerisinde bulunduğumuz Şubat ayında gerçekleştirilmesi gereken güncellemeyi alamayan Xiaomi Mi A3, kullanıcıları tarafından eleştirilmeye başlamıştı. Çünkü şirketin planları arasında ilk sırada olan Xiaomi Mi A3 için Android 10 güncellemesi, belirli sebepler çerçevesinde sunulamadı.

Şubat ayının sonuna gelmişken artık Xiaomi Mi A3 için Android 10 güncellemesinin bu ay içerisinde gelmeyeceğini sizlere net bir şekilde söyleyebiliriz. Bu güncellemenin gelmemesinin en önemli sebebi ise Koronavirüs olarak gösteriliyor. Virüsün dünya geneline de yayılmaya başlaması, Xiaomi Mi A3 akıllı telefonu için planlanan Android 10 güncellemesini de böylece ertelemiş oldu.

Twitter’dan yapılan açıklama çerçevesinde Xiaomi Hindistan yöneticisi bu yönde olan haberleri de doğruladı. Buna göre şirket şuan için Xiaomi Mi A3 adına herhangi bir Android 10 güncellemesi düşünmüyor. Ancak bu güncellemenin tamamen kalktığını da söyleyemeyiz. Şuan için yalnızca ileri bir tarihe ertelendi. Bu tarih yaklaşınca diğer detaylar da tamamen açığa çıkmaya başlayacaktır.

Xiaomi şirketinin Hindistan bölgesindeki marka lideri konumunda olan Sumit Sonal, Twitter’dan gerçekleştirdiği açıklama ile Çin’in yaşadığı zorluğu anlattı. Bu zorluk kapsamında da güncellemenin ileri bir tarihe ertelendiği söyledi. Ancak güncellemenin tarihi ile ilgili herhangi bir zaman belirtilmedi. Genel anlamda bakıldığında Android 10 sertifikası için gerekli çabalar gösterildiğinden dolayı, bu tarihin çok uzak olmadığı belirtiliyor. Yakın bir zamanda Xiaomi Mi A3 için Android 10 güncellemesi gelebilir.

Çin’de Meydana Gelen Koronavirüs Salgını

Çin’i etkisi altına alan ve bu etkinin yalnızca Çin değil, tüm dünyaya yayılmasına sebep olan Koronavirüs, binlerce kişinin ölümüne sebep oldu. On binlerce kişiye de bulaşan bu virüs, neredeyse tüm kıtalara yayıldı.

Solunum yolu ile bulaşan bu virüs, Sars salgını kadar tehlikeli olmasa da hızlı bir şekilde yayılıyor. Şuan için herhangi bir aşı veya panzehir bulunmuş da değil. Bu sebepten ötürü ölü sayısının her geçen gün artması bekleniyor. Ancak virüs tüm dünyayı etkisi altına aldığı için, tüm ülkelerin çaba sarf ettiği de yanlış değil. Bunun için uygun bir aşının üretilmesi adına yoğun çaba sarf ediliyor.