Xiaomi Koronavirüs Sebebi İle Çin’deki Fiziksel Mağazalarını Kapattı

Xiaomi Koronavirüs Sebebi İle Fiziksel Mağazalarını Kapattı

Çin’de yayılmaya başlayan Koronavirüs sebebi ile Xiaomi’den önemli bir adım geldi. Virüsün yayılmaması ve bu şekilde can kayıplarının önlenmesi için fiziksel mağazalarını bir süreliğine kapatacak.

Koronavirüs sebebi ile fiziksel mağazalarını bir süreliğine kapatan Xiaomi, bu süreçte online olarak sipariş yapılabileceğini söyledi. Son zamanların tehlikeli virüsleri arasına dahil olan Koronavirüs, daha şimdiden yüzlerce kişinin canını aldı. Bu nedenle hastalığın etkileri konusunda büyük bir tedirginlik mevcut. İnsanların bu tedirginlik ile başı dertte iken, Xiaomi de fiziksel mağazalarını kapatarak Koronavirüs’ün yayılmasını engelleyecek bir hamle de bulundu.

Çin’in Wuhan kentinde patlak veren Koronavirüs salgını, 2000’li yılların en önemli virüsleri arasına girdi. Bu virüse paralel olan bir diğer virüs ise SARS. Ancak SARS salgını kadar ölümcül olmayan Koronavirüs, aldığı canlar sebebi ile SARS salgınının ne kadar tehlikeli olduğunu gösterdi. Koronavirüs’ün de süregelen zamanda iyice yayılması, ölümcül olmasa bile yüzlerce kişinin canını aldığını gösteriyor. Bu nedenle salgına karşı alınması gereken çeşitli önlemler de bulunmaktadır.

Alınması gereken önlemlerin başında maske takmak yer alıyor. İnsandan insana solunum yoluyla bulaşabilen bir virüs olduğu için, maskenin önemi oldukça büyük. Bunun yanında sık sık el yıkanması, salgına karşı alınabilecek en önemli önlemler arasında yer alıyor. Xiaomi de bu çerçevede bir adım atarak, bir süreliğine fiziksel mağazalarını kapattı ve online satışlarını aktif tuttu.

Çin’i Etkisi Altına Alan Koronavirüs Salgını

Gerçekleştirilen güncellemelerin birçoğu da Koronavirüs salgını çerçevesinde askıya alındı. Çünkü salgının kayıpları her geçen gün artıyor. Peki, nedir bu salgın?

Hayvandan insana bulaşan bir virüs olan Koronavirüs, insana geçtikten sonra insandan insana bulaşan bir hal alıyor. Uzmanların görüşlerine göre şuan için virüsün sebebinin pangolin hayvanı olduğu düşünülüyor. Canlı hayvan satışının yapıldığı Wuhan pazarında pangolin satışının da yasa dışı olarak gerçekleştirilmesinin, virüsün yayılmasına sebep olduğu düşünülüyor.

Çin dışında 16 farklı ülkeye yayılan virüs, Çin dışında ilk can kaybını Filipinler’de yaşattı. Ancak bu kişinin Wuhan’dan gelmesi insanların içini biraz olsun rahatlattı. Şuan için yüksek riskli en önemli ülke Hindistan olsa da, ilerleyen günlerde farklı durumların ortaya çıkması da olağan. Çin’in bu virüs ile biraz daha başı dertte olursa, önemli can ve itibar kayıpları ile karşı karşıya kalacağı da aşikâr.