Xiaomi exec 100W Hızlı Şarj Teknolojisinin Zorluklarını Anlattı

Xiaomi exec 100W Hızlı Şarj Teknolojisinin Zorluklarını Anlattı

Xiaomi, yüksek hızlı şarj teknolojilerini telefonlara entegre etmeye devam ederken, 100W gibi bir hızlı şarj teknolojisinin ne gibi zorlukları içerisinde barındırdığını da anlattı. Bu çerçevede Xiaomi exec, 100W hızlı şarj teknolojisinin üretilmesindeki zorluklarda ön plana çıkan detayları sizlere sunmuş oldu.

Xiaomi’den geçtiğimiz yılın Mart ayında bir deneme gelmişti ve bu denemenin konusu hızlı şarj teknolojisi oldu. Buna göre yetkililer gerçekleştirdikleri 100W hızlı şarj teknolojisi ile bir bataryayı ne kadar sürede doldurduklarını herkese gösterdiler. Buna göre, 4000 mAh’lik bir batarya, %100 doluma ulaşıncaya kadar yalnızca 17 dakikaya gereksinim duyuyor. Bu harika teknoloji şuan için ancak 100W hızlı şarj teknolojisi ile mümkün.

Xiaomi ise bu önemli 100W teknolojisine uygun bir telefonu henüz piyasaya sürmedi ve bu nedenle bizlere deneyimleme şansı düşmüyor. Mart ayında gerçekleştirilen denemede ise başarı ortada idi. Ancak Lu Weibing bu hususta hangi detayların zorluk çıkardığını, hızlı şarj teknolojisinin sağladığı dezavantajları teknoloji severlere anlattı.

100W Hızlı Şarj Teknolojisinin Dezavantajları ve Zorlukları

Lu Weibing’in bahsettiği zorluklar ise aşağıdaki gibi sıralanmıştır:

Weibing tüm bu detaylara karşın 100W hızlı şarj teknolojisinin etkin bir şekilde uygulanabileceğini söylüyor. Bunun için bir cihaz bulunmamakla beraber, şuan için seri üretimin ilk aşamalarında olduğu da bilinmektedir. Aynı zamanda kullanılan batarya kapasitesinin belirlenmesi ve daha etkin bir teknolojinin kullanılması açısından tüm bu detayların teknolojik anlamda irdelenmesi de gerekmektedir.

Exit mobile version