Redmi K30 Pro 5G Mart Ayında Geliyor

Redmi K30 Pro 5G Mart Ayında Geliyor

Xiaomi geçtiğimiz yılın aralık ayında dörtlü kamera özelliği ile beraber Redmi K30 ve Redmi K30 5G’yi kullanıcılarının beğenisine sunmuştu. Bu iki telefonun özellikleri içerisinde 120 Hz ekran yenileme hızı bulunmadığı için, belirli şikâyetler gelmişti. Snapdragon işlemciye sahip olsalar da, ne yazık ki ekran yenileme hızı 120 Hz değil.

Weibo sosyal paylaşım sitesinde markanın hesabından yapılan paylaşım, Xiaomi ve Redmi severleri heyecanlandırdı. Çünkü yapılan açıklamada, Xiaomi Redmi K30 Pro’nun 120 Hz ekran yenileme hızına entegre olarak geleceğine yönelik bir ibare yer aldı. Bununla beraber bir amiral gemisi olduğu için, 5G teknolojisine de uyumlu bir akıllı telefon olacak.

Tanıtımına genel anlamda bakıldığında ise bazı detayların ön plana çıktığını görebiliyoruz. Bu detaylar arasında en önemlisi, telefonun ön kamera özellikleridir. Çünkü ön kamera yönünden halefi olan Redmi K20 Pro ile oldukça benzerlik gösterecek. Bunu ortaya koyan en önemli detay ise, kaldırma mekanizması içerisinde bir adet selfie kamerasının bulunmasıdır. Genel özellikleri ile ilgili net sonuçlarına ise ulaştığımız söylenemez. Ancak bilinen en önemli detay, telefonun Qualcomm Snapdragon 865 yonga setine tabi olacağı yönünde.

Xiaomi’den Redmi K30 Pro Duyurusu

Xiaomi’nin alt markası olarak pazara açılan ve oldukça beğeni toplayan telefon serisi Redmi, yeni K30 serisi ile de sevenlerini memnun etti. Telefonların gerek özellikleri, gerekse de tasarım konusundaki başarıları bu konudaki değerlendirmeleri olumlu hale getirmiş oldu. Zaten standardizasyon açısından bakıldığında da Redmi K30 serisinin halefi olan Redmi K20 serisi gibi pazarda tutulacağını tespit etmek çok da zor değil.

Xiaomi gerçekleştirdiği Redmi duyurusu ile bundan sonra gelecek telefonun bir özelliğini de ortaya koymuş oldu. Buna göre yeni çıkması beklenen Redmi marka telefonda ISRO’nun kendi NavIC sistemi bulunacağı doğrulandı. Bu sistem ise Hindistan’ın uydu navigasyon sistemi olarak bilinmektedir. Bununla beraber atılacak hamle ile ilgili de Xiaomi Hindistan’ın genel müdürü, Twitter bünyesinde ISRO başkanı ile gerçekleştirdiği görüşmeden belirli fotoğraflar yayımlandı ve Xiaomi Hindistan genel müdürü, ISRO başkanına bir adet Redmi K20 Pro armağan etti.