Android 11’in Geliştirici Önizlemesi ve Özellikleri

Android 11'in Geliştirici Önizlemesi ve Özellikleri

Google’ın gerçekleştirdiği hamle ile Google geliştiricileri için bir bakış açısı sağlanacak. Bu kapsamında belirlenen önizleme ve özellikler, Android 11’in tüm detaylarını gün yüzüne çıkaracak.

Son günlerde gitgide popüler olan ve büyük bir merakla beklenen Android 11, Xiaomi POCO X2 akıllı telefonunda kullanılmaya başlamıştı. Yavaş yavaş hareketlenmesi ve geliştirici önizlemesinin merak edilmesi, yeni Google sürümünün telefonlara ne katacağı konusunda da meraklandırdı. Geliştirici önizlemesine bakacak olursak, Android 11’in dayandığı konular aşağıdaki gibidir:

Daha yeni ve erken bir BETA düzenlemesi olduğu için, bu sürümden profesyonel bir değer beklemek doğru olmayacaktır. Ancak yeni geliştiriciler ile çok daha iyi bir hal alabileceğini net şekilde söyleyebiliriz.

Android 11’in Genel Özellikleri

Google Piksel cihazlarda Android 11 BETA güncellemesi aktif olarak kullanılabilir. Bunun en önemli sebebi ise BETA güncellemesinin yalnızca geliştiriciler ile kısıtlı olması ile ilgilidir. Courtsey Android Geliştiricileri ile 9to5Google’dan gelen Android 11’in geliştirici özellikleri genelinde bakarsak, aşağıdaki hususlar ön plana çıkmaktadır: