Xiaomi’ye Katılan Chang Cheng Bazı Yasal Sorunlarla Karşı Karşıya Kalabilir

Xiaomi'ye Katılan Chang Cheng Bazı Yasal Sorunlarla Karşı Karşıya Kalabilir

Chang Cheng, Lenovo’da Mobil China Başkanı görevinden ayrılmış ve bunun sonucunda Xiaomi ile anlaşmaya varmıştı. Ancak Lenovo’dan Cheng’e kötü haber geldi. Buna göre rakip firma ile anlaşan Cheng, bazı yasal yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilir.

Bundan önce Lenovo’nun Mobil China Başkanı Chang Cheng, şirketten ayrılma kararı almıştı ve bu durum teknoloji dünyasında büyük bir ses getirmişti. Ancak ayrılma kararının arkasında belirtilen sebebin dışında farklı bir durum meydana geldi. Lenovo’da aktif bir şekilde yürüttüğü 19 yıllık görevden ayrılan Cheng, ailesel sebepleri göstererek görevinden ayrıldı. Aynı zamanda iddialar arasında Cheng’in emekli olduğuna yönelik bilgiler de vardır. Yeni öğrenilen bilgiye göre ise durumun bu şekilde olmadığı ortaya çıktı. Artık Xiaomi ile anlaşan Cheng, resmen Xiaomi ailesine katıldı.

Xiaomi’nin kurucu ortaklarından biri olan ve başkanlık görevini verine getiren Lei Jun, Çinli teknoloji devinin yeni Başkan Yardımcısı olarak Chang Cheng’i gayet hoş bir şekilde karşıladı. Ancak bu durum karşısında şaşkınlık yaşayan Lenovo, Cheng ile ilgili çeşitli yasal yükümlülüklere başvuracağını bildirdi.

Lenovo İle Cheng Arasındaki Anlaşmazlık ve Xiaomi’nin Olaya Dâhil Olması

Lenovo, şirket içerisinde çalışan tüm personellerin bir rekabet anlaşması imzalaması gerektiğini düşünüyor. Bu anlaşma ile şirkette çalışan eski personellerin, görev süreleri dolduktan veya işten ayrıldıktan sonra, işveren kimseyle herhangi bir rekabete girilmeyeceğine yönelik bazı şartlar yerine getirilmiş oluyor. Bu şartlara bakıldığında ise Xiaomi’nin yeni Başkan Yardımcısı Chang Cheng, sözleşmenin belirli şartlarını ihlal etmiş gibi görünmektedir. Lenovo ise, bu konuda bir ihlalin olduğunu doğrulanırsa, tüm yasal yükümlülükleri yerine getireceğini açıkladı.

Chang Cheng eğer Lenovo ile anlaşma şartlarına uymadıysa, bazı yasal yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilir. Söz konusu durum ile ilgili parasal karşılığı olan bir anlaşmanın Lenovo ile gerçekleştirilmesi de bekleniyor. Bir avukat ise bu konuda anlaşmanın prosedürlere uygun olarak yapılmadığını söylüyor. Yani iki tarafın da, ortada bulunan sözleşmeyi imzalayıp imzalamadığını teyit etmesi gerekmektedir. Eğer bir ihlal söz konusu ise, Cheng’in bir tazminat ödemesi ise zorunlu hale gelecek.