Xiaomi’nin XiaoAi Bölümü Kısayol Uygulaması İle Coronavirus Kısayol Kartı Ekledi

Xiaomi'nin XiaoAi Bölümü Kısayol Uygulaması İle Coronavirus Kısayol Kartı Ekledi

Geçtiğimiz günlerde, Xiaomi akıllı telefon üreticisi, XiaoAi kısayol uygulaması çerçevesinde bir coronavirus kartı için kısayol ekledi. Bu kartın ismi ise “Gerçek Zamanlı Pnömoni Salgın” kartı olarak belirtilmiştir.

Çin’de yayılmaya başlayan corona virüsü, zamanla ülkede pek çok problemi gündeme getirmeye başladı ve Xiaomi de bunun için bir uygulamaya adım attı. Böylece Xiaomi, corona virüsüne karşılık güçlü bir adım atmış oldu. Aynı zamanda Xiaomi akıllı telefon kullanıcıları, telefonlardaki AI tuşu vasıtasıyla veya bununla beraber, “gerçek zamanlı pnömoni salgını şeklinde bir isim vererek, corona virüsü ile ilgili tüm bilgi ve detayları aktif bir şekilde öğrenme şansına sahip olabilir.

Çin’de son zamanlarda patlak veren ve pek çok kişinin ölümüne yol açan corona virüsü, her geçen gün daha fazla ülkeye ve şehre yayılmaya devam ediyor. Federal sağlık görevlilerinin bir Washington eyaleti görevlisinin hastaneye kaldırıldığını onayladı ve böylece salgının Asla ülkeleri dışında farklı bir ülkede de baş gösterdiğini söylemiş oldu. Açıklanan veriler ve etkiler göz önünde bulundurulduğunda ise, salgının son dönemlerde en kötü salgınlardan biri olduğu belirtilmektedir.

Corona Virüsü ve XiaoAi Kısayolu

Corona virüsleri, güneşin coronalarına benzeyen bir yapı barındırması ve bu zarlardan ortaya çıkması sonucunda meydana gelen sivri uçlar olarak adlandırılmaktadır. 2003 yılında ortaya çıkan SARS soğuk algınlığı ise pek çok etkeni içerisinde barındırdığı için, corona virüsünün tehlikesinin çok daha yüksek olduğu düşünülmektedir. Bu hastalığın binlerce kişiyi etkileyip, ölü sayısının üst seviyeleri çıkması konusunda pek çok endişe bulunmaktadır.

Xiaomi ise corona virüsünün ortaya çıkması sonrasında attığı bu adım, oldukça sevindirici olarak nitelendirilebilir. Çünkü virüse genel anlamda bakıldığında pek çok kişi virüs hakkında detaylı bilgilere sahip değil. Bu nedenle Xiaomi’nin attığı bu adım oldukça önemli. Xiaomi kullanıcıları, şirketin attığı bu adım çerçevesinde corona virüsü hakkındaki tüm detayları kısa sürede öğrenebilir ve bu süreçte bilgisizlik ile karşı karşıya kalmaktan kurtulabilirler. Aynı zamanda Xiaomi kullanıcıları daha hızlı bilgi almak isterlerse, XiaoAi kartını bir kısayol çubuğu olarak da ekleme şansına sahiptir.