Xiaomi’den 7 Milyar Dolarlık Yatırım

Xiaomi'den 7 Milyar Dolarlık Yatırım

Xiaomi’nin patronu olan Lei Jun, 5 yıl içerisinde yatırım seviyesini artıracağı iki alan açıkladı. 5G ve IoT olan bu alanlara gerçekleştirilmesi planlanan yatırım miktarı ise 7.1 milyar dolar.

Teknolojinin sürekli olarak gelişmesi ve yeni tekniklerin uygulanmaya başlaması, yatırımların da teknolojik faaliyetlere doğru kaymasına sebep oldu. Bu tür yatırımların artması sonucunda ise, Xiaomi’de bu anlamda kendine pay çıkarma peşinde. Bahsedilen konu çerçevesinde 7.1 milyar dolarlık yatırımı 5G ve IoT üzerine yapmayı planlayan Xiaomi, teknoloji devi olmanın yollarını arıyor. Xiaomi’nin patronu olan Lei Jun ise bu husustaki hedefini 5 yıla yaymış durumda.

Xiaomi’nin en iyi seviyelere gelmesinde önemli bir yere sahip olan Jun, gelecekti hedefi konusunda büyük planlar peşinde. Bu nedenle Xiaomi’nin 2020 yılında 5G alanında dev adımlar atacağından bahsediyor. Özellikle bu adımlarını yavaş yavaş yeni telefonlarında göstermeye başlayan Xiaomi, her geçen gün daha popüler olmaya devam etmektedir.

Xiaomi’nin 5 Yıllık Hedefi Yatırım İle Taçlandırılacak

5G alanında önemli yatırımlar yapmayı planlayan Xiaomi, bunlara ek olarak akıllı ev alanında da büyük bir gelişme kaydetme peşinde. Yani akıllı ev ve akıllı ev aletleri alanında aktif olarak şirketin geliştirilmesi planlanmaktadır. Zaten hali hazırda yaşanan gelişmelere dikkat edildiğinde, bu hususların oldukça aktif sonuçların ortaya çıkaracağı aşikâr.

Xiaomi’nin gelişimi için yapılacak yatırımlar konusunda açıklama yapan Lei Jun, yatırımın 50 milyar yuan seviyesine kadar çıkacağını bildirdi. Bu meblağ da 7.1 milyar dolara tekabül ediyor. Yatırımların profesyonel anlamda teknolojik gelişmelere paralel bir şekilde gerçekleşmesi planlandığı için, alanların 5G ve AIoT olması bekleniyor.

Xiaomi akıllı telefon konusunda üst seviyede çalışmalara imza atıp, olağanüstü tasarımlar gerçekleştirmesine rağmen, aynı zamanda televizyon satışlarında da patlama yaptı. Bu açıklama Xiaomi’nin patronu Lei Jun’dan geldi.  Şuan satış rekoru açısından bakıldığında hali hazırda Xiaomi TV’ler Çin’de zirvede yer almaktadır. Küresel anlamda bakılacak olursa, Xiaomi televizyon konusunda 5 küresel markadan biri konumuna geldi. Yeni gelişmelere paralel olarak hareket eden teknoloji devi adayı Xiaomi, bu sayede yeni pazar arayışlarına da girmiş durumda. Gelecekte ise yeni gelişmelerin neler olacağını hep birlikte göreceğiz.