Xiaomi Wear Uygulaması Artık Resmen App Store’da Kullanılabilir Hale Geldi

Xiaomi Wear Uygulaması Artık Resmen App Store'da Kullanılabilir Hale Geldi

Uzun zamandır Xiaomi Wear uygulaması App Store’da yer almıyordu ve şuan Xiaomi’den dev bir adım geldi. Buna göre artık Xiaomi Wear mobil uygulaması resmen App Store’da kullanılabilecek.

Uygulama App Store’da kullanılabilir hale gelse de, bir kısıtlama söz konusu. Bugün çıkan habere göre Xiaomi Wear mobil uygulaması yalnızca Xiaomi Mi Watch Color’da kullanılabiliyor. İlerleyen zamanlarda ise tüm Xiaomi cihazlarının Wear mobil uygulamasını desteklemesi bekleniyor. Xiaomi’nin sunduğu Wear mobil uygulamasının ortaya koyduğu avantajlar ve istatistiksel değerler, kullanıcılara pek çok avantajı sunacak. Bunlar arasında çeşitlenen spor dallarına yönelik olarak etkinlikler, uyku düzeninin sağlanması adına sistem uygulaması ve çek ile ilgili istatistiklerin tutulması, Xiaomi Wear mobil uygulaması içerisinde yer almaktadır.

Xiaomi Wear Uygulaması ve Özelliği

Xiaomi’nin giyilebilir teknolojiye uygun olarak üretilen cihazlarından sorumlu olan Ren Tian, içinde bulunduğumuz ay içerisinde, Xiaomi Wear uygulamasının geçtiğimiz yılın Ekim ayında App Store’a sunulduğunu söylemişti. Ancak Xiaomi bu açıklamayı onaylar nitelikte bir söylemde bulunmamıştı. Şuan için uygulama resmi olarak App Store’a eklendi. Yalnızca bir süreliğine Xiaomi Mi Watch Color için kullanılacak.

Tüm açıklanan bilgilerin yanında, Xiaomi Wear uygulamasının Android için güncellemesinin de geldiğini söyleyebiliriz. Bunun için gelen güncelleme 1.1.12 olarak belirlendi. Uygulamanın kullanımı ile ilgili performansın artırılması adına bazı hata düzeltmeleri yapıldı ve bu sebeple uygulama Android cihazlar için çok daha etkin olacak. Aynı zamanda şirket, Xiaomi Mi Watch Color için bazı destekleri de kullanıcılarına sunmuş durumda.

App Store tarafından da piyasaya sürülecek olan mobil uygulama, Xiaomi Mi Watch Color için birkaç yeni özellik ile beraber, OTA güncellemesini de yayımladığında, tüm destekler açılmış olacak. İkinci OTA güncellemesi geleceği için de ilk OTA güncellemesi devre dışı bırakılmış oldu. Smartwatch’larda resmi olarak yayımlanması da 3 Aralık’ta gerçekleştirildi.

Xiaomi’nin Wear uygulamasını Android’den sonra App Store’a da sunması, Apple kullanıcılarını da memnun etti. Süregelen gelişmeleri piyasaya entegre ederek, kullanıcı dostu bir yaklaşımı dikkate alan şirket, zamanla bu sektördeki büyüme hacmini ne kadar yükselttiğini de kanıtlamış olmaktadır. Çünkü uygulamaların sağladığı faydalar, yalnızca Xiaomi cihazlar için değil, tüm cihazları kapsıyor.