Xiaomi Ürün Yöneticisi Tarafından Mi 10 Fiyatı ve Çıkış Tarihi Açıklandı

Xiaomi Ürün Yöneticisi Tarafından Mi 10 Fiyatı ve Çıkış Tarihi Açıklandı

Xiaomi’nin en önemli amiral gemisi telefonlarından biri olması beklenen Xiaomi Mi 10, bir seri ile birlikte çıkacağa benziyor. Bu seri Xiaomi Mi 10’a ek olarak Mi 10 Pro’yu da içerecek gibi.

Xiaomi’nin, bahsedilen nitelikte ve özellikteki iki telefonu yakında çıkarması bekleniyor. Bu telefonlar uzun zamandır bilinene göre Mi 10 ve Mi 10 Pro olacak. Bununla ilgili olarak Xiaomi akıllı telefon üreticisinin ürün müdürü konumunda olan Wang Teng Thomas, Weibo’da yayımladığı bir yazıyı kısa bir süre sonra sildi. Ancak silmesine karşın içeriği okuyan kişilerin sayısı hiç de az olmadı. Üstelik bu içerikte Xiaomi Mi 10’un fiyatlandırması ve çıkış tarihi yazıyordu.

Teng’in Weibo’daki yazısına göre Xiaomi Mi 10’un fiyatının 3500 Yuan, yani 505 Dolar olduğu görülüyor. Bu sonucun çıkarılmasına sebep olan içerik, 505 Doların altında bir fiyatlandırma isteyenlerin Xiaomi Mi 9 Pro veya Redmi K30 almasını öneriyor. Aynı zamanda içeriğin devamında Teng, daha pahalı bir telefon almak isteyenlerin Çin yılının bitmesini beklemeleri gerektiğini söyledi.

Xiaomi Mi 10’un Fiyatlandırması ve Çıkış Tarihi

Xiaomi Mi 9 Pro 5G akıllı telefonu ilk çıkarıldığında 3699 Yuan, yani 533 Dolardan satışa başlamıştı. Görünen o ki Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro akıllı telefonlarının da 3500 Yuan (505 Dolar) veya 5000 Yuan (721 Dolar) aralığında fiyatlandırılması bekleniyor. Aynı zamanda Xiaomi Mi 10 serisinin tanıtımının yapılması için Çin Bahar Şenliği’nin beklenmesi gerekiyor. Bu şenliğin tarihi ise 25 Ocak. Böylece Xiaomi Mi 10 serisinin Şubat ayının başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz zamanlarda ortaya konulan sızıntılara göre Xiaomi Mi 10, AMOLED ve delikli bir ekrana sahip olacak.  Yine geçtiğimiz haftalarda ortaya atılan görüntüde de telefonun arka tarafında sağ üst köşede dikey olarak konumlandırılmış 4 adet kamera bulunuyor. Aynı zamanda bu kameraların çözünürlükleri birbirinden farklı. Ortaya atılan son sızıntılar ise cihazın 90 Hz ekran yenileme hızına sahip olacağını gösteriyor. Bunun gibi daha pek çok özellik geçtiğimiz günlerde tek tek sızıntılar kapsamında ortaya atılmıştı. Ancak telefonun tanıtımına kadar bilgilerin kesin olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.