Xiaomi Telefonlar İçin Google Arama ve Mesajlaşma Uygulaması Kararı

Xiaomi Telefonlar İçin Google Arama ve Mesajlaşma Uygulaması Kararı

Xiaomi, açıkladığı bir karar ile kendisinin tasarladığı arama ve mesajlaşma uygulamalarından vazgeçerek, Google’ın kendi arama ve mesajlaşma uygulamaları ile telefonlarını piyasaya süreceğini belirtti.

Xiaomi’nin şuan ki bilinirliğine ulaşmasına etken olan en önemli desteklerin başında, MIUI arayüzü geliyor. Çünkü Xiaomi bu arayüz ile pek çok özellik geliştirip, pek çok da uygulamayı piyasaya sürdü. Bunun akabinde çok beğenilen bir arayüz olması, Xiaomi akıllı telefonların tercih edilmesine de sebep oldu. Yukarıda bahsedilen arama ve mesajlaşma uygulamaları da, Xiaomi’nin MIUI arayüzü ile oluşturduğu uygulamalardan yalnızca birkaç tanesi. Tüm bunlara rağmen Xiaomi, devrim niteliğinde bir karar alarak, Google arama ve mesajlaşma uygulamalarını akıllı telefonlarına entegre ederek piyasaya süreceğini belirtti.

Gizlilik Yasaları Xiaomi’yi Bu Adıma Zorladı

Xiaomi ile ilgili resmi olan forumlarda gerçekleştirilen açıklamalara göre, Xiaomi’yi bu adıma zorlayan etken, gizlilik ve kişisel verilerin korunmasına yönelik yasalar oldu. Çünkü farklı ülkeler bu tarz gizlilik ve kişisel verilerin korunmasına yönelik kararlar alınca, Xiaomi’de buna karşı farklı bir adım atmış oldu. Bunun akabinde firma, Xiaomi Mi 9T Pro ve sonrasında çıkacak olan telefonlarda kendi arama ve mesajlaşma uygulamalarını kullanmayacak.

Bahsedilen arama ve mesajlaşma uygulaması kararını yalnızca global nitelikteki telefonları kapsayacak. Çin’de kullanılan akıllı telefonlarda herhangi bir sıkıntı olmadan Xiaomi’nin arama ve mesajlaşma uygulamaları kullanılabilecek.

Google’ın arama ve mesajlaşma uygulamalarını kullanabilmek adına, Google Mobil Play servislerine gereksinim duyulur. Bunun akabinde Google ile Rekabet Kurumu arasında yaşanan problemler ülkemiz için ortadan kaldırılmazsa, bazı temel sorunlar ile karşı karşıya kalmamız hiç de sürpriz olmayacak.

Xiaomi kendi uygulamalarından vazgeçerek, bazı arama özelliklerinin de kaybedilmesine sebep oldu. Buna göre Xiaomi’nin kendi arama uygulamasında bulunan arama kaydetme özelliği, Google’ın kendi arama uygulamalarında yer almıyor. Böylece arama kaydetme özelliği kaybedilecek. Tüm bunlara rağmen Xiaomi, arama kaydetme özelliğini 2020 yılı içerisinde yeniden piyasaya süreceklerini de belirtti. Bahsedilen tüm konulara bakıldığında, Xiaomi’nin rekabet yaratma konusundaki profesyonelliği ortadadır. Ancak ileriki günlerde konu ile ilgili farklı hangi detaylar ortaya çıkacak bunu hep birlikte göreceğiz.