Xiaomi Redmi K30’un Detaylı İncelemesi

Xiaomi Redmi K30'un Detaylı İncelemesi

Xiaomi’nin alt markası olan Redmi, geçtiğimiz aylarda Xiaomi’den ayrılıp kendine özgü bir marka oldu. Bunun üzerine de önemli adımlar attığı için, akıllı telefon pazarında önemli bir yere sahip. Peki, son dönemde ön plana çıkan Xiaomi Redmi K30 neden bu kadar popüler?

2019 yılının yaz aylarında tanıtılıp, piyasaya sürülen Redmi K20, başarısı sebebi ile oldukça etkin bir telefon olarak dikkat çekti. Bunun üzerine de Redmi, 2019’un Aralık ayında Redmi K30 ve Redmi K30 5G’yi piyasaya sürdü. Peki, bu denli önemli bir yere sahip olan Xiaomi Redmi K30 serisinin özellikleri nelerdir?

Geçtiğimiz günlerde bildiğiniz üzere Redmi K30 Çin’de satışa sunuldu. Telefon Çin’den gelen haberlere göre oldukça beğeni topladı. Bu nedenle Redmi, K30 serisine güveniyor. Teknik özellikleri açısından bakıldığında, telefonun aslında Redmi K20 ile olduğundan daha fazla, Redmi Note 8 Pro ile benzerlik gösterdiğini görebiliyoruz. Arka tarafındaki kamera sistemine bakıldığında, Redmi Note 8 Pro ile ne kadar benzediğini fark etmek zor değil. Çünkü ana kamerası 64 MP özellik içermekle beraber, 8 MP ultrawide ile 2 MP ek kameralar mevcut. Bu özelliği ile Redmi K20’den ayrılıyor.

Xiaomi Redmi K30 Özellikleri

Redmi K20’de 4000 mAh batarya kapasitesi bulunurken, Redmi Note 8 Pro’da 4500 mAh batarya kapasitesi mevcut. Böylece telefonun Redmi Note 8 Pro ile benzerlik gösterdiğini anlayabiliyoruz. Bununla beraber telefon 27W hızlı şarj teknolojini içeriyor ve zaten kutu içerisinde bu yönde bir şarj cihazı mevcut. Biraz ağır bir şarj hızı olsa da, 69 dakikada tam şarj olabiliyor.

Redmi K30’un en önemli özelliğini net bir şekilde 120 Hz ekran yenileme hızı olarak söyleyebiliriz. Bununla beraber HDR10 ile uyumlu olduğu da açık. Ancak DRM kısıtlaması olduğundan dolayı, Netflix ve Amazon Prime Video’da aktif bir şekilde çalışmadığını net bir şekilde belirtebiliriz. Youtube’da ise herhangi bir problem yaşanmaz.

Telefon 6.7 inç bir ekrana sahip ve ekran LCD’dir. Aynı zamanda telefonun ekranında bir kesik olduğunu anlamak da zor değil. Zaten bu özelliği ile Galaxy S10 ile karşı karşıya kalıyor. Telefonun net incelemesi ile de diğer tüm detayların ortaya çıkabileceğini söyleyebiliriz. Çünkü şuan uluslararası anlamda satışı yok.