Xiaomi Redmi K30 Pro GeekBench Veritabanında Listelendi

Xiaomi Redmi K30 Pro GeekBench Veritabanında Listelendi

Geçtiğiniz yılın Aralık ayında piyasaya sürülen Redmi K30 5G ve 4G piyasaya sürülmesine karşın yalnızca Ocak ayında satışa çıktı ve kullanıcılar tarafından beğeni topladı. Bu modellerin en önemli özelliği ise Snapdragon 765G yonga setine sahip olmasıdır.

Snapdragon 765G işlemcinin K30 5G’de bulunmasına karşın, Snapdragon 730G’de Redmi K30 4G’nin işlemcisi. Bununla beraber uzun bir süredir gelen haberlere göre Xiaomi, Redmi K30 Pro’yu piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu telefonun en önemli özelliği ise işlemcisinin diğer modellere göre çok kuvvetli olması. Çünkü Redmi K30 Pro’da Qualcomm Snapdragon 865 SoC işlemcisi yer alıyor. Aynı zamanda telefonun amiral gemisi özelliklere sahip bir şekilde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Xiaomi Redmi K30’un bu özellikleri ise GeekBench platformunda yer almaktadır. Bununla beraber platformda Redmi K30 Pro’nun listelenmiş ve karşılaştırılmış hali de bulunmaktadır.

Xiaomi Redmi K30 Pro ve GeekBench Veritabanında Listelenmesi

GeekBench platformunda yer alan bilgilere göre telefonun Snapdragon 865 işlemcisi ile güçlendirilmesi planlanmaktadır. Telefon için verilen puan çok üst düzeyde olmamasına karşın, bunun en önemli sebebi, cihazın 1.80 GHz’ı çok az aşmış olmasıdır. 8 GB RAM özelliğine sahip olması beklenen telefon için ortaya atılan diğer önemli iddia ise sürümü ile alakalı. Çünkü telefonun Android 10 tabanlı MIUI 11 işletim sistemine sahip bir şekilde kutudan çıkarılması planlanmaktadır.

Xiaomi’nin alt markası olan ve kendinden bağımsız cihazlar üretmeye başlayan Redmi markası, iki adet çift delikli ön kamerayı kullanıcılara sunacak. Arka tarafından ise 4 adet kamera konumlandırılmış durumda. Ekran yönünden de ön planda olması beklenen telefon, kavisli bir ekran özelliğini de taşıyacak. Ekranda parmak izi sensörünün de olması beklenmektedir.

Xiaomi’nin bir markası olan Redmi, bağımsız olarak telefon üretmeye başladı ve bunlar arasında en önemlisi belli ki Redmi K30. Ancak telefon şuan için resmiyet kazanmış olmasa da, yakında satışa çıkarılması planlanmaktadır. Yakın zamanda piyasaya sürülmesine yönelik bilgi, çok yakın bir süreyi kapsamayacak gibi. Çünkü muhtemel tanıtımının Xiaomi Mi 10 serisinden sonra olması bekleniyor. İleriki günlerde ise bu iddialar daha net bir sonuç kazanacaktır.