Xiaomi Redmi K30 5G Yarın Satışa Sunulacak

Xiaomi Redmi K30 5G Yarın Satışa Sunulacak

Xiaomi’nin Redmi markasının akıllı telefonu olan Redmi K30 5G, Aralık ayında tanıtılmış ve teknoloji tutkunları tarafından büyük bir beğeni ile karşılanmıştı. Şuana kadar herhangi bir satışı gerçekleştirilmeyen telefon, yarın itibari ile satışa sunulacak.

Tanıtımının gerçekleştirilmesinden sonra hiçbir şekilde satışa sunulmayan Redmi K30 5G, sadece bir seri ile yarından itibaren satışa sunulacak. 8GB RAM ve 128GB depolama alanı serisi ile piyasaya sürülecek olan akıllı telefon, teknoloji tutkunları tarafından meraklı bir şekilde bekleniyor. Sadece bir seri ile piyasaya sürülmesinin yanında, yalnızca tek renk varyantı olacak. “Derin Okyanus Alacakaranlığı” olarak adlandırılan renk varyantı, daha sonra çeşitleneceğe benziyor.

Tek seri ile piyasaya sürülecek olan telefon, daha sonra, yani 14 Ocak’ta, 6GB RAM ile 64GB depolama alanı ve 6GB RAM ile 128GB depolama alanı serileri ile çeşitlendirilecek. Tek seri halinin uzun sürmeyeceği de, şuan için Xiaomi kullanıcılarını memnun etmiş durumda.

Xiaomi Redmi K30 5G ve Önemi

Xiaomi’nin Redmi markasının lider akıllı telefonlarından biri olan Redmi K30 5G, özelliğinden de anlaşılacağı gibi 5G teknolojisine entegre bir şekilde çalışacak. Çift delik ve 120 Hz ekran yenileme hızına sahip olacak akıllı telefon, Snapdragon 765G ile güçlü hale getirilmiştir. Bu özellikler Redmi K30 5G’nin yalnızca birkaç önemli özelliği. Bunun yanında diğer merak edilen konu ise, 8GB RAM ve 256 GB depolama alanı serisinin ne zaman çıkacağıdır. Bu konuda henüz bir bilgi bulunmamakla beraber, bu serinin çıkmasının da çok uzakta olduğu düşünülmüyor.

Telefon çift SIM kart özelliğini taşıyor ve ikinci SIM kart alanı MicroSD kart olarak da kullanılabiliyor. Bu nedenle oldukça önemli bir yere sahip olan Redmi K30 5G, 4 adet kamerayı da bünyesinde barındırmaktadır. 30W Flaş Şarj desteği, telefonunuzu %0’dan %100’e kadar 1 saatinde altında bir sürede şarj etmenize imkân veriyor.

Batarya kapasitesi konusunda da oldukça önemli bir telefon olmakla beraber, 4500 mAh batarya kapasitesine sahip. Yarın çıkması beklenene akıllı telefonun, Android 10 tabanlı MIUI 11 sürümü ile piyasaya çıkarılması bekleniyor.