Xiaomi Redmi K30 5G İçin 144 Hz Ekran Yenileme Hızı Güncellemesi Gelebilir

Xiaomi Redmi K30 5G İçin 144 Hz Ekran Yenileme Hızı Güncellemesi Gelebilir

Xiaomi’nin en önemli akıllı telefonlarından biri olan Xiaomi Redmi K30 5G’ye 144 Hz ekran yenileme hızı gelebilir. Güncelleme ile gelmesi beklenen bu özellik, telefonun çok daha aktif bir şekilde kullanılmasına olanak sağlayacak.

Geçtiğimiz yılın haziran ayında bir MIUI topluluğu üyesi, Xiaomi Mi 9 için 60 Hz ekran yenileme hızının, 84 Hz ekran yenileme hızına yükseltilmesine yönelik mod geliştirdi. Bunun yanında Xiaomi, Redmi K30 4G ve Redmi K30 5G akıllı telefonlarını piyasaya sürdü. Piyasaya sürülen bu iki telefon Çin de, 120 Hz ekran yenileme hızına sahip en ucuz telefon olarak kullanılmaktadır. Bugün ise Redmi markasının genel müdürü olan Lu Weibing, Redmi K30 5G’nin mevcut olan ekran yenileme hızının 144 Hz’ye çıkarılması için başarılı bir testin gerçekleştirildiğini söyledi.

Redmi markasının genel müdürü olan Weibing, Redmi K30 5G’nin 144 Hz’lik ekran yenileme hızını göstermek maksadı ile sosyal paylaşım sitesi olan Weibo’da bir video yayımladı. Bu videoda fark edildiğine göre, Redmi K30 5G’nin ekran yenileme hızının 120 Hz’den 144 Hz’ye başarılı bir şekilde güncelleme ile yükseltilebileceği görülmüştür. Bunun sonucunda Xiaomi’nin 144 Hz’lik ekran yenileme hızı için bir adım atması, gerekli desteğin sağlanması öngörülmektedir.

Redmi K30 5G İçin Büyük Bir Adım

Redmi markasının genel müdürü olan Weibing, bu açıklamasını büyük şirketlerin 120 Hz’lik telefon tanıtımı yaptığı zamanda gerçekleştirdi. Tanıtımı yapılan telefonların ise, Galaxy S20 ve OnePlus 8 serisi olduğu gözlemlenmektedir. Nubia başkanı olan Ni Fei, Red Magic 5G akıllı telefonunun 144 Hz ekran yenileme hızına sahip olacağını açıkladıktan sonra birkaç saat içerisinde, Weibing’in Weibo yazısı yayımlandı.

Açıklanan ve gerçekleştirilen durumlara göre, pek çok akıllı telefonun OEM’inin 2020 yılında daha yüksek hızda ekran yenileme güncellemelerini piyasaya süreceği anlaşılmaktadır. Aynı zamanda Redmi, yarından itibaren 6GB RAM + 64 GB depolama ve 6GB RAM ve 128 GB depolama özeliğine sahip olan modellerin piyasaya sürüleceğini söyledi. Piyasaya çıkarılması beklenen bu modellerin fiyatlarının 290 Dolar ile 333 Dolar arasında bir fiyat skalasına sahip olması tahmin ediliyor.