Xiaomi, Oppo, Vivo Üzerinde Çalıştığı Yeni Kablosuz Dosya Transferi Sistemini Tanıttı

2019 Yılının yaz aylarında ortaya çıkan sızıntılar en sonunda doğrulandı. Geçtiğimiz dönemlerde Xiaomi, Oppo ve Vivo firmaları şirket kurmuşlardı. Fakat o dönem kurulan bu ortak şirketin tam olarak neyle ilgili olduğu bilinmiyordu. Çok geçmeden ortaya çıkan sızıntılar bu üç büyük teknoloji firmasının yeni bir kablosuz dosya transferi sistemi üzerine çalıştığı ortaya çıktı.

Dünya genelinde kullanılmak üzere üzerinde çalışılan dosya transfer sistemi önceki aylarda beta olarak Çin’de yayınlandı. Kuşkusuz birçok kullanıcı tarafından test edilen bu sistem oldukça olumlu yorumlar aldı. Ortak kurulan bu şirket geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada beta sürecinin başarıyla tamamlandığını ve yakın zamanda kablosuz dosya transfer sistemi herkes tarafından rahatlıkla kullanabileceğini açıkladı. Son dönemde adını sıklıkla duyuran bu üç teknoloji devi yeni girişimiyle birçok kesimin dikkatini çekti.

Kablosuz Dosya Transfer Sistemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Geçtiğimiz aylarda kurulan ortak şirket kablosuz dosya transfer sistemi üzerinde çalışıyordu. Uzun süren çalışmaların ardından şirket bu sistemi beta kullanıma açmıştı. Çin’de düzenlenen beta süreceği başarıyla sonuçlandı. Yakın zamanda tüm dünyada kullanılması beklenen bu teknoloji ilk olarak Vivo marka akıllı telefonlara yüklenecek. Şirket yaptığı açıklamada Şubat ayı içerisinde Vivo marka akıllı telefonlara yükleneceğini bildirdi. Resmi bir açıklama olmasa da diğer modellere bu sistemin en geç yaz ayına kadar gelmesi bekleniyor. Bu sistem sayesinde artık hızlı ve rahatlıkla dosya transferi yapabileceğiz.

Kablosuz dosya transfer sistemi öncelikli olarak sadece bu üç markada olacağı fakat ilerleyen dönemlerde diğer marka akıllı cihazlarda da olabileceği açıklandı. Bu sistem sayesinde herhangi bir uygulamaya ihtiyaç duymadan cihazlar arası dosya transferi yapılabiliyor. Kuşkusuz uygulama ile uğraşmak istemeyen kullanıcılar bu sistem sayesinde işlerini oldukça hızlı yapabilecek.

Sistemin bir diğer özelliği ise internet olmadan dosya paylaşımı yapılabilir olması. Kuşkusuz bu teknoloji sayesinde kullanıcılar herhangi bir internet bağlantısına gerek duymadan dosyaları rahatlıkla diğer cihaza transfer edebilecek. Bu sistemi başarıyla ve rahatlıkla kullanmak isteyen kullanıcıların Android Pie veya üzeri bir sisteme sahip olması gerekiyor.

Exit mobile version