Xiaomi Mi Mix Alpha Xiaomi Hindistan Sitesinde Listelendi

Xiaomi Mi Mix Alpha Xiaomi Hindistan Sitesinde Listelendi

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında piyasaya sürülmesi beklenen Xiaomi Mi Mix Alpha, henüz piyasaya sürülmedi.  Telefonun fiyatının fahiş olması ve özelliklerinin çeşitli olması,  merakı tetikleyen en önemli unsurlar arasında.

Xiaomi geçtiğimiz yılın Eylül ayında Xiaomi Mi 9 Pro 5G ile beraber Xiaomi Mi Mix Alpha’yı tanıttı ve bunun üzerine herhangi bir adım ne yazık ki gerçekleştirilmedi. Telefonun fiyatının fahiş seviyede olması ve ekran yönünden devrim gibi bir özelliği barındırması, telefona duyulan merakı da artırmış durumda. Xiaomi’nin bu telefonu 2019 yılının aralık ayında piyasaya sürmesi beklenirken, bu yönde bir adımı atmaması, telefona yönelik olan eleştirileri de gün yüzüne çıkardı. Ancak tüm bunlara rağmen Xiaomi Hindistan web sitesi, Xiaomi Mi Mix Alpha’yı listeledi.

Xiaomi’nin henüz piyasaya sürmediği bu telefon Xiaomi Hindistan web sitesinde listelense de, Hindistan’da da satışı gerçekleştirilmeyecek. Bunun için Xiaomi daha farklı bir adım atmış durumda ancak, bu adım içerisinde Xiaomi Mi Mix Alpha’nın satışı yok. Satışın olmamasına karşın Xiaomi’nin attığı adım ise, ülke genelinde Mi Home Store’larda cihazın deneyimlenmesi. Yani kullanıcılar Mi Home Store’lara gelerek yalnızca telefona göz atabilecekler.

Xiaomi’den Mi Mix Alpha Hamlesi

Xiaomi’nin Mi Mix Alpha’yı piyasaya sürmeyip, deneyimlenmesi için Mi Home Store’lara koyması, bir tanıtım faaliyeti olabilir. Bu tanıtım faaliyeti bir strateji olmakla beraber, Xiaomi markasının marka bilinirliğini yükseltecek gibi görünüyor. Xiaomi’nin bu çerçevedeki Redmi alt markası ise popüler bir özellik taşıdığı için, pek çok telefonu da geride bıraktı. Bunun üzerine Mi Mix 2 ve Mi 5 gibi telefonlar çok popülerlik gösteremedi. Xiaomi’nin Mi Home Store’lardaki bu planı ise, eskide yapılan hataları ortadan kaldıracak. Böylece Xiaomi Mi Mix Alpha’nın tanıtımı en üst seviyede gerçekleştirilmiş olacak.

Özellikle Mi Mix Alpha’nın özelliklerinin devrim niteliğinde olması ve süregelen telefonlardan farklı olması, telefonun merak duygusuna dokunmasına sebep oluyor. Bu nedenle de gerekli olanı en iyi şekilde uygulayan Xiaomi, Mi Mix Alpha için merak duygusunu daha çok hissettirecek gibi. Böylece Xiaomi Mi Mix Alpha’nın deneyimlenmesi için Mi Home Store’lara gidilmesi gerekecek.