Xiaomi Mi A3’e Android 10 Güncellemesi Geliyor

Xiaomi Mi A3'e Android 10 Güncellemesi Geliyor

Geçtiğimiz günlerde Xiaomi Mi A2’ye gelen Android 10 güncellemesi, çok zaman geçmeden Xiaomi Mi A3’e de gelmesi bekleniyordu. Açıklanan rapora göre de, artık Mi A3, Android 10 güncellemesine kavuşacak.

Bildiğiniz üzere Xiaomi Mi A serisi telefon kullanıcıları, Android 10 güncellemesi gelmemesi sebebi ile şikâyette bulunuyorlardı. Bunun üzerine kullanıcılar dilekçeleri imzalamaya başlayınca, Xiaomi harekete geçti. Bu şikâyetin gelmesine sebep olan Xiaomi Mi A3 olsa da, ilk güncelleme Mi A2’ye geldi. Bunun sebebi de, eski modellerin güncellemeye tabi olamaması riski gösterildi. Ancak uzmanların görüşlerine göre de, Mi A3 için güncellemenin çok uzun sürmeyeceği açıklanmıştı. Bizler de önceki günlerde bu haberimizden sizlere bahsederek, güncellemenin yakında geleceğini söylemiştik.

Xiaomi Hindistan Twitter hesabı, bir Mi A3 kullanıcısının sorusuna cevap verdi. Kullanıcının sorduğu bu soru, Mi A3’e ne zaman Android 10 güncellemesi geleceğiydi. Bunun üzerine Resmi Xiaomi Hindistan Twitter hesabı ise, kullanıcının sorusuna yanıt olarak, Android 10 güncellemesinin, Xiaomi Mi A3 için Şubat ortasında geleceğini belirtti.

Xiaomi Mi A3 Kullanıcılarından, Şubat Ayındaki Android 10 Güncellemesine Tepki

Xiaomi Mi A3 kullanıcıları her ne kadar güncellemenin geleceğini öğrenseler de, bu durum onların öfkelenmesine engel olamadı. Çünkü güncellemeye bundan yaklaşık bir ay sonra gelecek. Bu süreç oldukça uzun olduğu için de, kullanıcıların öfkesi her dakika artıyor. Ancak Xiaomi’nin bu durum karşısında bir hamle yapması da bekleniyor. Bu hamle ise, Android 10 güncellemesinin daha erkene çekilmesi olabilir. Bu haber gerçekleşir ve güncelleme daha erkene alınırsa, kullanıcıların öfkesi bir nebze olsun azalmış olacak.

Android 10 güncellemesi gelen telefonlarda gelişen özellikler, kullanıcıların bu güncellemeyi talep etmesine sebep oluyor. Çünkü Android 10 güncellemesi kapsamında gelen karanlık mod, yeni özelliklere sahip, farklı tarzda bir navigasyon sistemi, yepyeni bildirim ayarları ve akıllı yanıtlar gibi özellikler, kullanıcıların bu güncellemeye olan isteklerini de artırmaktadır. Her geçen gün Android 10 güncellemelerinin artması, Xiaomi marka akıllı telefonların değerini artırıyor. Bir süre sonra bu kervana Xiaomi Mi A3’ün de katılması beklenmektedir.