Xiaomi Mi A3 Kullanıcıları Android 10 Güncellemesi Gecikmesi Sonrasında Dilekçe İmzaladılar

Xiaomi Mi A3 Kullanıcıları Android 10 Güncellemesi Gecikmesi Sonrasında Dilekçe İmzaladılar

Android 10 güncellemesi alan cihazların, diğer güncellemeyi alan cihazlara nazaran çok daha etkin özellikler barındırması, Android 10 güncellemesinin önemini artırdı. Ancak Xiaomi Mi A3 halefi telefonlar, Android 10 güncellemesi almalarına rağmen, henüz Xiaomi Mi A3 bu güncellemeyi alamadı.

2019 yılının Temmuz ayında piyasaya sürülen Xiaomi Mi A3, Android 10 güncellemesi almaması ile eleştiri odağına tutulmuş durumda. Kullanıcılar bu hususta pek çok geri bildirim yaptıkları için, şirketin bu yönde bir adım atması da açıkçası bekleniyor. Mi A3 benzeri bir telefon olan Essential PH-1 gibi akıllı telefonların Android 10 güncellemesi almasına karşın, Mi A3 henüz bu güncellemeyi alamadı.

Xiaomi tarafından ortaya atılmasa da, belirli bir plana göre hareket edilmesine karşın, Mi A3 hakkındaki planlar ne yazık ki yürürlüğe konulamadı. Bu nedenle kullanıcıların da bu hususta tepkisi ağır oldu. Daha önce geçtiğimiz yılın Ekim ayında Android 10 güncellemesi alacağı söylenen telefon, Kasım ve Aralık ayındaki planlarda da olmasına karşın Android 10 güncellemesini hali hazırda almış değil.

Tüm bu hususlarda sessiz kalmak istemeyen Xiaomi Mi A3 kullanıcıları, yakın zamanda çeşitli etkinlikler kapsamında dilekçelere imza atarak memnuniyetsizliklerini dile getirdiler. Gerçekleştirilen bu durum karşısında ne kadar memnun olmasalar da, yaptıklarının bir gereklilik olduğunu düşünen Mi A3 kullanıcıları, bir cevap da bekliyor. Bahsedilen konuda bir cevap ise gelmiş durumda. Çünkü bir Mi A3 kullanıcısı, güncellemenin ne zaman geleceği hakkındaki soruyu sosyal medya hesabından sordu ve buna cevap olarak güncellemenin “yakında geleceği açıklandı”.

Xiaomi Mi A3 ve Android 10 Güncellemesi

Xiaomi Mi A serisine henüz bu tür bir güncellemenin gelmemesi, insanların seriye olan güvenlerini de azaltmaktadır. Bu nedenle henüz Mi A3’e gelmeyen Android 10 güncellemesi, serinin önceki telefonlarına ise çok daha sonra gelecek. Ancak kullanıcılar da bahsedilen konudan ve gecikmeden hiç memnun değiller. Xiaomi’nin en önemli serilerinden biri olan Mi A serisi, geciken güncelleme hakkında kullanıcılarını memnun etmesi ve buna yönelik başarılı denebilecek adımların da hızlı bir şekilde atılması bekleniyor.