Xiaomi Mi A2 Android 10 Güncellemesi Almaya Başladı

Xiaomi Mi A2 Android 10 Güncellemesi Almaya Başladı

Geçtiğimiz günlerde Xiaomi Mİ A3’ün kullanıcılarının Android 10 güncellemesi gelmemesi şikâyeti üzerine Xiaomi harekete geçti. Ancak bu çerçevede bakıldığında bir terslik var. Çünkü Xiaomi Mi A2, 2018 yılında çıkan bir telefon olmasına karşın Android 10 güncellemesi almış durumda.

Xiaomi Mİ A3 kullanıcılarının şikâyetleri üzerine atılan adım çerçevesinde, bir önceki model olan Mi A2, Android 10 güncellemesi aldı. Bunun sebebinin ise seriyi çok zorlamamak ve eski modellerin de güncellemeden uzak kalmasını önlemek. Yani bahsedilen tutuma göre Mi A3 için gelmesi beklenen Android 10 güncellemesinin tarihi çok da geç olmayacak.

Xiaomi Mi A2 için gelen Android 10 güncellemesinin mevcut boyutu 1.3 GB. Bu güncellemede karanlık mod ile beraber pek çok Android 10 özelliği de Mi A2’ye ekleneceği için, kullanıcılar şuan için güncellemeden memnun. Zaten hali hazırda Android 10 güncellemesi gelen telefonlarda meydana gelen yeni özellikler oldukça memnun edici bir seviyede seyrediyor. Kamera uygulaması için yeni bir güncelleme getirmesi beklenen sürüm, 2019 yılının Aralık ayındaki güvenlik yamasıyla birlikte telefonlara entegre olacak.

Xiaomi Mi A2 ve Android 10 Güncellemesi

Mi A2’den önce Android 10 güncellemesi alan telefonlar ile ilgili de belirli şikâyetlerin olduğunu söyleyebiliriz. Bu şikâyetlerden birkaçı ise; UI gecikmesinin olması ve VoWifi’nin eksikliklerinin göze çarpmasıdır. Aynı zamanda şikâyet ileten bazı kullanıcılar ise Google Hizmetleri ile ilgili problemlerin meydana geldiğini söylüyor. Tüm bunlara ek olarak belirtilen hatalardan bir diğeri ise kamera uygulaması ile ilgili. Çünkü kullanıcıların belirttiklerine göre kamera uygulamasına yapılan girişlerde belirli problemler ile karşı karşıya kalınıyor.

Güncellemenin Mi A serisi açısından öneminden bahsetmeye bile gerek yok. Çünkü Mi A3 için güncelleme talebi sonucunda atılan bir adım. Ancak ileriki günlerde Mi A3 için de bir Android 10 güncellemesinin gelmesi bekleniyor. Bunun sebebi ise Xiaomi’nin seriye ait telefonları kaybetmemek, onların aktif kullanımı sağlamak ile ilgili. Zaten ilerleyen günlerde Xiaomi’nin attığı bu adımla ilgili yeni detayların ortaya çıkması bekleniyor. Yeni detayların değerlendirilmesi ve ilerletilmesi, Xiaomi Mi A serisi telefon sahiplerini sevindirecek.

Exit mobile version